Що їсти на сніданок: поради дієтологів
Важливий не стільки набір продуктів, скільки їх збалансованість
"Сніданокз'їжсам,обідрозділи з другом,вечерювіддайворогові",-говорить народнамудрість.Аякчинимоми?
Випитанаходучашкакавивранці,перекусвобідіщільна вечеряввечері-осьрежимхарчуваннябільшостізнас.Звідси-проблемизшлунково-кишкового тракту,зайва вага,стреси,розсіяна увагаіхронічнийзанепадсил.Але ждлягарного самопочуттядоситьвідкоригуватираціон,особливу увагуприділившисніданку,пишеliza.ua.
Дієтологисходяться на думці,щоважливий нестількинабірпродуктів,скількиїхзбалансованість.Так,ідеальнийсніданокповиненмістити2/3добовоїнормивуглеводів,1/3нормибілківіменше1/5нормижирів.
Вуглеводи – цеджерелоенергії,необхідноїдляпробудженняімобілізаціїорганізму.Вонимістятьсявкашах,фруктах,овочах,молочнихпродуктах.
Білокдаєвідчуттяситостінавесьдень. Нимбагатіриба,м'ясо,яйця,горіхи.
Щожстосуєтьсяжирів,токращевіддаватиперевагуненасиченим-вонизасвоюютьсяшвидше.Ненасиченіжиримістятьсявавокадо,мигдалі,оливковій олії.
Справжнім джереломвітамінівімінералівпоправувважаєтьсясік.Не дармажителізахіднихкраїнне уявляютьсвогоранкубезсклянкисоку.Віннасичуєорганізмрідиною,забезпечуєзаряденергіїісприяєзасвоєннюпоживнихречовин.Длясніданкудієтологирекомендуютьсокизкислуватим смаком:апельсиновий,грейпфрутовий,яблучний.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше