Головна Сьогодні

Що їсти на сніданок: поради дієтологів

Важливий не стільки набір продуктів, скільки їх збалансованість

"Сніданокз'їжсам,обідрозділи з другом,вечерювіддайворогові",-говорить народнамудрість.Аякчинимоми?

Випитанаходучашкакавивранці,перекусвобідіщільна вечеряввечері-осьрежимхарчуваннябільшостізнас.Звідси-проблемизшлунково-кишкового тракту,зайва вага,стреси,розсіяна увагаіхронічнийзанепадсил.Але ждлягарного самопочуттядоситьвідкоригуватираціон,особливу увагуприділившисніданку,пише
liza.ua.

Дієтологисходяться на думці,щоважливий нестількинабірпродуктів,скількиїхзбалансованість.Так,ідеальнийсніданокповиненмістити2/3добовоїнормивуглеводів,1/3нормибілківіменше1/5нормижирів.

Вуглеводицеджерелоенергії,необхідноїдляпробудженняімобілізаціїорганізму.Вонимістятьсявкашах,фруктах,овочах,молочнихпродуктах.

Білокдаєвідчуттяситостінавесьдень. Нимбагатіриба,м'ясо,яйця,горіхи.

Щожстосуєтьсяжирів,токращевіддаватиперевагуненасиченим-вонизасвоюютьсяшвидше.Ненасиченіжиримістятьсявавокадо,мигдалі,оливковій олії.

Справжнім джереломвітамінівімінералівпоправувважаєтьсясік.Не дармажителізахіднихкраїнне уявляютьсвогоранкубезсклянкисоку.Віннасичуєорганізмрідиною,забезпечуєзаряденергіїісприяєзасвоєннюпоживнихречовин.Длясніданкудієтологирекомендуютьсокизкислуватим смаком:апельсиновий,грейпфрутовий,яблучний.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти