Вчені встановили 10 найшкідливіших продуктів харчування .
Багато досліджень довели , що споживання цих продуктів робить негативний вплив на наше здоров'я , пишеhealth24.com.ua.
Маргарин
Маргарин містить транс-жири, які погано засвоюються. Крім того, він пошкоджує наші кровоносні судини і підвищує рівень холестерину. Споживаючи маргарин, ви створюєте тягар токсинів в організмі, які погано впливають на печінку. Тому намагайтеся замінювати маргарин органічними і натуральними продуктами.
Консервовані супи
Консервовані супи містять 890 мг натрію. Надмірне споживання натрію збільшує рівень цукру в крові, затримує воду, і викликає стрес, який в більшості випадків призводить до серцевого нападу.
Солодкі газовані напої
Сода в своєму змісті має велику кількість цукру і хімічних речовин, які негативно впливають на організм. Американська асоціація по дослідженню раку, опублікувала дослідження, яке показало, що вживання 2 солодких газованих напоїв на тиждень може подвоїти ризик розвитку раку підшлункової залози.
Швидке харчування, фаст-фуд
Процес приготування фаст-фудів дуже шкідливий, вони сповнені обробленого м'яса, насичених жирів і натрію, так що фаст-фуди, безумовно, номер 1 в списку найбільш шкідливих продуктів харчування.
Картопляні чіпси
Акриламід – канцерогенна речовина, яка створюється при обробці харчових продуктів на екстремально високих температурах.
Картопляні чіпси містять велику кількість натрію в зв'язку з тим, що вони містять занадто багато солі, і як ми вже говорили раніше, споживання натрію може підвищувати рівень холестерину і привести до гіпертонії, яка потенційно веде до серцевих нападів і інсультів.
Пончики, пиріжки, смажені в маслі
Пончики в основному зроблені з білого борошна і цукру, і вони містять транс-жири, які допомагають набрати зайву вагу, збільшують ризик серцево-судинних захворювань і діабету.
Цукор
Цукор вважається основною причиною діабету і ожиріння. Крім того, він пов'язаний з численними проблемами зі здоров'ям, такими як: проблеми з підшлунковою залозою, печінкою і травною системою. Споживання цукру негативно впливає на мозок, і може привести до руйнування нервової системи.
Оброблене м'ясо
Маючи великий вміст нітратів і натрію, оброблене м'ясо є шкідливими для здоров'я. Як було з'ясовано Американським інститутом по дослідженню раку, споживання обробленого м'яса підвищує ризик розвитку раку.
Крім того, після вживання обробленого м'яса, завдяки діяльності мікроорганізмів, нітрати перетворюються в нітрити, і таким чином, призводять до утворення хімічних канцерогенів, нітрозамінів.
Біле борошно
Борошно має ті ж негативні впливи на організм, що і цукор, що сильно впливає на підшлункову залозу. Це може привести до ожиріння і незбалансованого рівня інсуліну. Борошно не містить поживних речовин, оскільки під час обробки втрачаються всі волокна і поживні речовини з пшениці, які є корисними для організму.
Молоко
Патрік Холфорд, відомий дієтолог, вважає, що з віком знижується здатність організму перетравлювати основний інгредієнт в молоці – лактозу. Молоко часто є основною причиною запалення, метеоризму, кислого середовища в організмі, і харчової непереносимості.