Головна Сьогодні

Чим корисні яблука

У яблуках є вуглеводи, органічні кислоти, білки, вода, клітковина

Кориснівластивості яблукваріюються залежно відрізнихфакторів, у томучислівід сорту,місця вирощуванняі навітьвід кліматичних умов.Однак,за словамидієтологів,у всіхплодах євуглеводи,органічнікислоти,білки,вода,клітковина.Що стосуєтьсявмісту вітамінів імікроелементів,то вяблукахприсутнійпровітамінА,вітамін С,вітамінРР,залізо,магній,калій,пектин,фенольнісполуки.

Незаперечнакористьяблук,аджев одномусередньомуфрукті міститься4грами клітковини,половинуцієї масискладаєпектин,надзвичайноважлива речовинадля здоров'ясерцево-судинної системи.

Яблуказахищаютькишечниквід деяких видівхвороботворнихбактерій,сприяють зняттюзапалень вШКТ.Свіже яблуко- відмінніліки прирозладахкишечниках,колітахта іншихзахворюваннях.

Яблукамають сечогіннуіжовчогінну дію,їх застосовуютьвякості легкогонешкідливогопроносного.Примлявомутравленнілікаріобов'язковорекомендують включитивраціоняблука,так само як іприхронічномухолециститі.

Докорисних властивостіяблуквходить іїх здатністьвідновлюватиметаболізм.Якщощодня їстиці фрукти,тонабагато простішезнизити вагу,такяк вонине даютьвуглеводамтрансформуватисявжири.Нацьому їхвластивості заснованіяблучнірозвантажувальні дні,протягом якихслід з'їдатидо півторакілограмаяблук,розділенихна 5-6прийомів.

Користьяблукполягаєі в профілактиціатеросклерозу,тому що містятьсявяблукахречовини недаютьрозвинутисьцій хвороби.Длязняття стресулікарі рекомендуютьяблучнийчай.Люди,якіпрацюютьнашкідливому виробництві,повиннірегулярноспоживатияблука,такяквони заважаютьтоксичнимречовин всмоктуватисявкров.

Крімтого,яблука єнизькокалорійнимпродуктом100гяблук міститьсявсього46кілокалорій), тому їхчастозастосовують у різнихдієтах.

Джерело: yourlifestyle.ru

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти