Страви з макаронів: чотири небанальних рецепти

Прості і зрозумілі рецепти для любителів пасти

Зазвичай ми розглядаємо макарони виключно в якості невибагливого гарніру. Але вони можуть бути справжнім витвором мистецтва.

Макаронна запіканка

macaroni-cheese-and-ham_1339-7429

Реклама

Фото: topntp26 / Freepik

Здається, що незвичайного може бути в макаронній запіканці? Просте в приготуванні, це блюдо особливо актуально холодною зимою. Нехитра, але завжди безпрограшна комбінація макаронів, сиру і вершків не залишить голодними ні дітей, ні дорослих.

Інгредієнти на 4 порції:

Реклама
  • 500 г макаронів (ріжки або черепашки)
  • 200 г твердого сиру
  • 100 мл вершків жирністю 25%
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • мелений мускатний горіх
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності за інструкцією на упаковці. Сир натріть на крупній тертці.

2. Макарони з'єднайте з сиром, посипте мускатним горіхом і викладіть у форму для запікання.

Реклама

3. Полийте вершками і посипте панірувальними сухарями. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте до утворення золотистої скоринки (20 хвилин).

Макарони з сиром і хрусткою крихтою

spicy-pasta-or-spaghetti-with-sausage_1203-9421

Фото: mrsiraphol / Freepik

З чим тільки не їдять макарони: вершковий і томатний соуси, гриби, бекон, морепродукти і так далі. Швейцарці теж внесли свій вклад в достаток макаронних варіацій і придумали дуже простий, але в той же час вельми незвичайний рецепт з обсмаженими панірувальними сухарями. Дивно, але вже з першої ложки розумієш, настільки така проста ідея може змінити смак знайомого блюда.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г макаронів (трубочки, пір'я або ріжки)
  • 150 г твердого тертого сиру
  • 8 ст.л. панірувальних сухарів
  • 100 г вершкового масла

Рецепт приготування:

1. Обсмажте панірувальні сухарі на вершковому маслі до золотистого кольору. Слідкуйте за тим, щоб не пересмажити крихту, інакше вона буде гірчити.

2. Відваріть макарони в підсоленій воді, розкладіть по порційних тарілках.

3. Посипте тертим сиром і обсмаженими панірувальними сухарями. Відразу ж подавайте до столу.

Макарони по-альпійські

macaroni-cheese-and-ham_1339-7543

Фото: topntp26 / Freepik

Батьківщина цієї страви – високогірні альпійські села. У жителів тутешніх місць не бракує в вершках і сирі. Не менш популярні тут і макаронні вироби завдяки їх харчовій цінності і довгого терміну зберігання, що в умовах селянського побуту вкрай важливо. Саме з цих простих продуктів і народився рецепт макаронів по-альпійські.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 500 г макаронних виробів (великі трубочки)
  • 250 г твердого тертого сиру
  • 200 г вареного окосту
  • 700 мл вершків жирністю 30%
  • полпучка петрушки
  • 2 пера зеленої цибулі
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Поставте макарони відварюватися в підсоленій воді на час, вказаний на їх упаковці.

2. Відварені макарони зніміть з плити, злийте з них воду і, залишивши в тій же каструлі, заправте їх вершками.

3. Додайте нарізаний невеликими шматочками окіст. Всипте тертий сир, перемішайте і поставте на слабкий вогонь. Готуйте під кришкою близько 10 хвилин, вершки повинні добре прогрітися, а сир розплавиться.

4. Зніміть з вогню, заправте рубаною петрушкою і цибулею, поперчіть за смаком. Розкладіть по тарілках і подавайте до столу гарячим.

Асконські спагетті

plate-of-spaghetti-with-tomatoes-and-cheese_1220-606

Фото: valeria_aksakova / Freepik

Ці спагетті заслужили честь називатися по імені містечка Аскона, де вони були одного разу приготовані і де згодом стали обов'язковою позицією в меню практично всіх ресторанів і кафе. Свою репутацію вони заробили завдяки відмінному смаку, зовнішній привабливості і ситності – по-іншому їх особливий статус пояснити не можна.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г спагетті
  • 400 г курячого філе
  • 80 г шинки
  • 75 г твердого сиру
  • 100 г печериць
  • 1 помідор
  • 100 мл води
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч.л. солі
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і обсмажте на оливковій олії 4 хвилини. Перекладіть в окремий посуд.

2. Печериці наріжте пластинками разом з ніжками, ріпчасту цибулю дрібно наріжте, часник подрібніть. Все це обсмажте разом в тій же сковороді на середньому вогні 2 хвилини.

3. Наріжте помідор і додайте в сковороду, влийте воду і доведіть до кипіння.

4. Посоліть, додайте орегано і мелений перець за смаком. Зменшіть вогонь до слабкого і готуйте під кришкою 10 хвилин.

5. Наріжте шинку тонкими смужками шириною приблизно 1 см і 2 см завдовжки. Додайте в сковороду разом з обсмаженим раніше курячим філе і дрібно нарубаною петрушкою. Прогрійте 2-3 хвилини, зніміть з вогню і залиште під кришкою.

6. У підсоленій воді з додаванням невеликої кількості оливкової олії зваріть спагетті по інструкції на упаковці і відкиньте їх на друшляк.

7. Заправте спагетті приготованим соусом і подавайте, посипавши тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше медики назвали макарони корисними для здоров'я серця. А вчені розповіли, як відрізнити складні вуглеводи від простих.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:



Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти