У серпні починається сезон білих грибів. Їх можна просто посмажити на сковороді разом з цибулею і сметаною, зварити грибний суп, додати в несолодку випічку або приготувати з ними ситну м'ясну печеню.
Дивіться відео, як приготувати м'ясо по-бургундськи:
У нашому рецепті білі гриби тушкують разом з яловичиною, цибулею-шалот і м'ясним бульйоном. Готується ця печеня відносно швидко, але виходить дуже ароматною і апетитною. При подачею її можна доповнити келихом червоного вина.
М'ясна печеня з білими грибами
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 500 г філе яловичини
- 500 г білих грибів
- 5-6 цибулин шалот
- 200-250 мл м'ясного бульйону
- 1 ст.л. борошна
- Рослинна олія
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
- Цибулю-шалот розрізати уздовж на четвертинки.
- Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
- Цибулю-шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
- Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в олії, що залишилася 10-15 хвилин на середньому вогні.
- В самому кінці всипати борошно і добре перемішати.
- Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
- Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої яловичини з овочами і червоним вином.