I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Запечена свинина з чорносливом: рецепт від Юлії Висоцької

Ідея м'ясної страви для святкової вечері

Юлія Висоцька запікає свинину зі спеціями і подає її разом з маринованим чорносливом та салатом з огірків.

Запечена свинина з чорносливом і огірками

Реклама

Складові:

  • 3 кг свинини одним шматком
  • 2 огірки
  • 150 г чорносливу
  • невеликий пучок кропу
  • півпляшки сухого білого вина
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 1/2 ч.л. цукру
  • щіпка меленого перцю
  • 1/2 ч.л. солі

Для маринаду:

  • 4 ст.л. винного оцту
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 8 горошин чорного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 4 стручки кардамону

Для пряної суміші:

Реклама
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. насіння фенхелю
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1/2 ч.л. морської солі

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 220 С.
  2. Приготувати пряну суміш: насіння фенхелю і коріандру потовкти у ступці, додати 1/2 ч. ложки солі, 5-6 горошин чорного перцю і ще трохи розтерти. Влити оливкову олію, перемішати.
  3. Свинину натерти пряною сумішшю з усіх боків, викласти в жароміцний посуд з товстим дном і відправити на 30 хвилин до розігрітої духовки.
  4. Кріп дрібно порубати. Огірки нарізати тонкими кружальцями, додати кріп, 1/2 ч. ложки солі, 1/2 ч. ложки цукру, дрібку свіжомеленого чорного перцю, влити 2 ст. ложки винного оцту. Перемішати і відставити убік.
  5. Стручки кардамону притовкти і вийняти зерна.
  6. Приготувати маринад для чорносливу: паличку кориці викласти в невелику каструлю, влити винний і бальзамічний оцет, додати зерна кардамону, цукор, що залишився і перець горошком, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  7. Чорнослив залити гарячим маринадом і залишити набухати.
  8. Вийняти свинину з духовки, полити її білим вином і накрити фольгою. Температуру духовки зменшити до 190С і повернути в неї м'ясо. Через 40 хвилин зняти фольгу і запікати м'ясо ще 30 хвилин.
  9. Готову свинину перекласти на тарілку і дати їй відпочити 15 хвилин, потім нарізати і подавати з огірками та чорносливом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець барбекю на грилі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати свинячий шашлик на мінеральній воді . Крім цього, ми писали, як приготувати свинину, фаршировану овочами.

Дивіться відео, як вибрати свинину для шашлику:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти