Літо – це не тільки сезон довгоочікуваних ягід, фруктів і овочів, а й час для пікніків. Плануєте пікнік на вихідні – вже подумайте, які оригінальні закуски ви візьмете із собою. Григорій Герман у програмі "Ранок з Україною" поділився своїм унікальним рецептом – закускою з лососем і полуницею. І нехай вас не дивує таке несподіване поєднання, це справді смачно.
Якщо вам хочеться здивувати близьких прекрасним подарунком, скористайтеся ідеями з нашого календаря травневих свят.
Щоби повторити закуску від Григорія Германа, потрібні:
- Лосось солоний – 200 г
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Полуниця – 100 г
- Лимон – ¼ шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Соус устричний – 1 ст. л.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Корінь імбиру – 2 см
- М'ята
- Сіль і перець
- Батон – 0,5 шт.
Спосіб приготування
- Нарізати лосось кубиками і висипати в глибоку миску. Подрібнити огірок і половинку перцю чилі, полуницю, м'яту та імбир, змішати їх з рибою.
- Заправити тартар лимонним соком, соєвим і устричним соусами. Додати в страву сіль і перець, ретельно перемішати.
- Розігріти сковороду на вогні. Батон нарізати і підсушити на сковороді. Викласти тартар на грінки і подавати до столу.
Тут знайдете 7 рецептів закусочних, тобто не солодких, тортів.
Читайте також:
- Запіканка з кабачками і сиром – рецепт легкої та корисної закуски
- Як приготувати смачний хумус: 5 рецептів східної закуски
- Салат з креветками: 5 рецептів легкої і корисної закуски
- Як смачно засолити червону рибу, скумбрію та свіжий оселедець
- Готуємо шашлик з риби в м'ятно-лимонному маринаді – рецепт