Брускетта – популярне італійське блюдо, в наш час – закуска- "антипасто", яку подають як аперитив. Особливістю брускетти – скибочки хліба для неї попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковою олією і натирають часником. Для приготування брускетти ідеально підходить хліб чіабатта.
Брускетта з томатами, сиром і зеленню
Складові:

- 4 скибочки чіабатти або багета
- 2 середніх помідори
- 50 г фети
- гілочки чебрецю або суміш італійських трав
- оливкова олія
- 1 зубчик часнику
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Підсушуємо нарізаний хліб на сковороді, в духовці або на грилі.
- Натираємо шматочки чіабатти половинкою зубчика часнику, скроплюємо оливковою олією, присипаємо чебрецем або сумішшю італійських трав.
- Помідори миємо під проточною водою, сушимо рушником. Очищаємо від шкірки і видаляємо насіння. М'якоть помідора дрібно нарізаємо.
- Фету розламуємо на невеликі шматочки.
- На хліб з оливковою олією і травами викладаємо шар томатів, кладемо зверху фету.
Брускетти готові! Можна залишити частину хліба просто з маслом і травами – так теж буде дуже смачно.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.
Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: