I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

З грузинським акцентом: готуємо пхалі за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського

Ця грузинська закуска підійде тим, хто дотримується посту

Грузинська кухня стала для нас практично рідною. Ми стали прекрасно розбиратися в хінкалі та хачапурі, багато хто навчилися готувати чахохбілі вдома. Шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом традиційної грузинської закуски пхалі. Її він готує з буряка і шпинату, вона може урізноманітнити меню до Великого посту.

У пошуку небанальних подарунків допоможе наш календар свят на весь березень.

Реклама
Фото: Володимир Ярославський, шеф-кухар

Які секрети є в приготуванні пхалиі?

"Пхалі – це грузинська закуска, яку готують з різних овочів плюс горіхи і спеції. Зі спецій багато використовують гуньбу, уцхо-сунелі, але я не знайшов хорошого на ринку і взяв сванської солі – в ній є вся суміш необхідних спецій. Перед приготуванням я попередньо просушив горіхи впродовж 15 хвилин на 120 градусах і трохи очистив. Д речі, горіхи можна ще замочувати на ніч у холодній воді. І хай вибачать мені всі любителі грузинської кухні, я вирішив не бланшувати шпинат для пхалі. Зараз краще максимально зберегти свіжість зелені!", – каже Володимир Ярославський.

Базова заготовка для пхалі

Реклама
  • 150 г горіхів волоських
  • 50 г часнику конфі (або м'якоть запеченого часнику)
  • 2 ч. л. сванской солі
  • 1 ч. л. зіри
  • 1 пучок кінзи

Спосіб приготування

  1. Треба все добре перебити блендером у пасту. Так виходить базова заготовка, яку можна додавати до інших інгредієнтів.

Пхалі з буряка

  • 500 г запеченого буряка
  • 100 г горіхової суміші

Спосіб приготування

Реклама
  1. Усе добре перебити блендером. За необхідності можна додавати сіль, чорний перець, гострий перець і лимонний сік. Замість лимонного соку ще можна брати просто зерна граната.
  2. Сформувати кульки і подавати.

Читайте також:

Пхалі зі шпинату

  • 100 г листя шпинату
  • 30 г листя петрушки
  • 10 г кінзи
  • 40 г горіхової суміші
  • 10 г горіхів додатково

Спосіб приготування

  1. Усе знову добре подрібнити на блендері.
  2. Сформувати кульки і подавати.

Порада: Володимир Ярославський радить не додавати лимонний сік, щоб не потемніла зелень. Замість буряка можна брати будь-який продукт – хоч моркву, хоч навіть капусту відварну. Але у варених овочах багато вологи, тому краще використовувати запечені.

Тут знайдете 5 рецептів корисних і смачних сніданків весни.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти