Суперпишні японські панкейки завоювали вже весь світ. Вони нагадують суфле – такі ж ніжні і повітряні за структурою. Досягти такого результату можна за рахунок додавання добре збитих білків. Це дуже апетитно і незвично. Варто спробувати!
Для приготування класичних японських панкейків вам знадобляться чотири кулінарних кільця шириною 7,5 см і заввишки 5 см.
Японські панкейки в формочках
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 269 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 1/2 склянки борошна
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- 1 1/4 склянки молока
- 4 ст.л. розтопленого вершкового масла
- 1/2 ч.л. екстракту ванілі
- 1 великий яєчний жовток плюс 3 великих яєчних білка
- 1/4 ч.л. винного каменю (за бажанням)
- Антипригарний кулінарний спрей
- Кленовий сироп або мед – для подачі
Спосіб приготування:
- Перемішайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль.
- Збийте в мисці середнього розміру молоко, розтоплене масло, ваніль і яєчний жовток.
- Збийте яєчні білки і винний камінь в іншій великій мисці за допомогою електричного міксера на середньо-високій швидкості до утворення жорстких піків, близько 2 хвилин.
- Вмішайте молочну суміш в борошняну (нормально, якщо в тісті залишатимуться грудочки).
- Потім вмішайте третину збитих яєчних білків. Акуратно додайте яєчні білки, що залишилися. Тісто має стати однорідними (намагайтеся не перемішувати занадто сильно).
- Злегка збризніть внутрішню частину кулінарних кілець антипригарним спреєм.
- Збризніть велику антипригарну сковороду кулінарним спреєм і нагрійте на середньому або слабкому вогні.
- Помістіть підготовлені форми в середину сковороди і заповніть кожну 1/2 склянки рідкого тіста (воно повинно заповнити кожну форму приблизно наполовину).
- Накрийте сковороду кришкою і готуйте, поки рідке тісто не підніметься до верху форм і не стане золотистим на дні, близько 5 хвилин. Звільніть дно млинців лопаткою.
- Візьміться щипцями за краї однієї форми, а потім обережно переверніть. Повторіть з рештою форм. Накрийте кришкою і готуйте до золотистого кольору з іншого боку, ще близько 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і зніміть форму.
- Подавайте з маслом і кленовим сиропом. Млинці слід з'їсти до того, як вони здуються.
- Знову збризніть спреєм форми і сковороду. Приготуйте панкейки з тіста, що залишилося.
Корисна порада
Щоб правильно відміряти борошно, насипте його в сухий мірний стакан і приберіть надлишки. Не набирайте борошно склянкою прямо з пакету.
Дивіться відео, як приготувати панкейки від Олександра Педана:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших оладок на кефірі.