День святого Валентина щороку відзначають 14 лютого . Закохані всього світу признаються один одному в своїх почуттях і дарують в знак любові листівки-валентинки, солодощі і квіти.
Дивіться відео, як зробити макіяж на День святого Валентина:
Якщо ви хочете порадувати кохану людину, приготуйте смачні святкові страви своїми руками. Тематична домашня випічка на День Святого Валентина – кращий варіант.
Печиво на 14 лютого
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла
- 1/3 склянки цукрової пудри
- 1 яєчний жовток
- 1/2 ч.л. ванілі
- 220 г борошна
- 5 ст.л. малинового варення
Спосіб приготування:
- Розм'якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою, додати яєчний жовток, ваніль. Невеликими порціями додати борошно. Замісити тісто.
- Взяти дві столові ложки тесту, скачати в кульку, а потім розкачати в круглий коржик діаметром 7 см. Перекласти на застелений пергаментом деко. Аналогічно вчинити з рештою тестом.
- У центрі кожного коржика невеликий формочкой видавити сердечко, залишаючи під низом тонкий шар тіста. Виїмки-сердечка заповнити малиновим варенням. Це зручно робити за допомогою кондитерського шприца або мішка.
- Випікати у розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин або до світло-золотистого кольору.
Капкейки "Червоний оксамит"
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
Для кексів:
- 2 1/2 чашки борошна, просіяного
- 2 столові ложки несолодкого какао-порошку
- 1 чайна ложка соли
- 1 1/2 склянки цукру
- 1 1/2 чашки олії
- 2 великих яйця кімнатної температури
- 1/2 чайної ложки червоного гелевого харчового барвника
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 1 стакан пахти або кефіру
- 1 1/2 чайні ложки харчової соди
- 2 чайні ложки столового оцту
Для глазурі:
- 225 г вершкового масла, розм'якшеного
- 340 г вершкового сиру
- 450 г просіяного цукрової пудри
- 3/4 ванільного екстракту
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Застеліть формочки для кексів паперовими вкладишами. Перемішати борошно, какао і сіль.
- Збити цукор і масло міксером. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Додати харчовий барвник і ваніль.
- Зменшити швидкість до низької. Додати борошняну суміш в три прийоми, чергуючи з двома додатками кефіру, і збиваючи після кожного.
- Змішати харчову соду і оцет в невеликій мисці (вона буде пінитися); додати суміш в тісто і збивати на середній швидкості 10 секунд.
- Розділити тісто рівномірно між формочками, заповнюючи кожну на три чверті. Випікати близько 20 хвилин. Остудити на решітці.
- Збити всі інгредієнти для глазурі, відправити в кондитерський мішок і видавити на кекси. Глазур також можна намазати ложкою.
- Надіслати капкейки в холодильник на дві години перед подачею.
Шоколадне печиво у вигляді сердечок
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 3 чашки просіяного борошна, плюс для розкочування
- 1 1/4 чашки несолодкого какао-порошку
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- 1 1/2 чашки (340 г) вершкового масла
- 2 1/2 склянки просіяного цукрової пудри
- 2 великих яйця, злегка збиті
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Спосіб приготування:
- У великій мисці просійте борошно, какао, сіль і корицю. Відкладіть суміш в сторону.
- Збийте м'яке вершкове масло і цукор до пишної маси. Додайте яйця і ваніль, перемішайте міксером.
- Додайте борошняну суміш; збийте міксером на низькій швидкості. Розділіть тісто навпіл; загорніть в пластик. Охолодіть не менше години.
- Розігрійте духовку до 180 °С. На посипану борошном поверхні розкачайте тісто. Виріжте сердечка і перекладіть на дека; охолодіть протягом 15 хвилин.
- Випікайте близько 10 хвилин, не пересушити. Остудіть на решітці і прикрасьте за бажанням.
Полуничний пиріг з сердечками
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
- 1 упаковка готового листкового або пісочного тіста
- 3-4 чашки полуниці або інших ягід
- 0,5 склянки цукру
- 3 ст.л. крохмалю
- 1 яєчний жовток для змазування пирога
Спосіб приготування:
- Готове тісто при необхідності розморозити і розділити на дві нерівні частини. Розкачати на присипаної борошном поверхні.
- Більший пласт викласти в круглу форму для випічки, а від меншого вирізати сердечка за допомогою формочки для печива.
- Полуницю або інші ягоди розморозити, злити зайвий сік і нарізати. Змішати з крохмалем і цукром.
- Викласти ягоди в кошик з тіста. Зверху розкласти вирізані сердечка.
- Змастити тісто яєчним жовтком і присипати цукром.
- Випікати пиріг при 180-200 ° С до золотистого кольору. Повністю остудити і тільки потім нарізати.
Піца у вигляді серця
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- Тісто для піцци
- Томатний соус
- Тонкі кружальця салямі
- Нарізані пластинками печериці
- Помідори черрі, розрізані навпіл
- Тертий твердий сир або маленькі кульки моцарели
- Листя зеленого базиліка
Спосіб приготування:
- Замісити тісто для піци , Надати йому форму серця. Сформувати невеликі бортики.
- Намазати тісто томатним соусом, відступаючи від країв. Викласти зверху начинку. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці 15-20 хвилин. Краї тіста повинні підрум'янитися.
- Розрізати піцу у формі серця на порційні шматки і відразу ж подавати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .