С наступлением весны стоит отказаться от тяжелых салатов с майонезными заправками. -
З настанням весни варто відмовитися від важких салатів з майонезним заправками. Здоровою альтернативою стануть зелені салати – зі свіжими овочами, листовою зеленню і авокадо.
Зелений весняний салат
Інгредієнти:
- 1 пучок листового салату
- 200 г броколі
- 100 г брюссельської капусти
- 100 г помідорів чері
- 5 перепелиних яєць
- 100 г фети
- 1/2 авокадо
- 1-2 ч.л. кунжуту
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. соєвого соусу
Рецепт приготування:
- Салатне листя помити і обсушити, порвати руками в миску.
- Відварити й остудити броколі (близько 10 хвилин) і брюссельську капусту (7-12 хвилин).
- Відварити перепелині яйця (5 хвилин), остудити, почистити і розрізати навпіл.
- Помідори чері помити і розрізати навпіл.
- Авокадо очистити і нарізати тонкими пластинками.
- Фету нарізати кубиками.
- З'єднати всі інгредієнти, заправити їх сумішшю олії і соєвого соусу. Посипати зернами кунжуту.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділилися рецептом картопляного салату з фетою. Ми також писали, як приготувати гаспачо з буряка. Крім цього, ми розповідали, як приготувати весняні соуси дип до овочів.
Дивіться відео, як приготувати легку заправку для салату:
Читайте також: