Великий піст 2019 триватиме з 11 березня по 27 квітня. Під час посту віруючі виключають з раціону всі продукти тваринного походження – м'ясо, молоко і яйця. Що ж в такому випадку приготувати на сніданок?
Ми пропонуємо освоїти рецепти смачних оладок без яєць, кефіру і молока. Їх можна подавати просто так, а можна доповнити свіжими ягодами, фруктами, джемом або соєвим йогуртом.
Пісні вівсяні оладки
Інгредієнти:
- 1/2 склянки вівсяних пластівців
- 1 склянку окропу
- 1 ч.л. моментальних сухих дріжджів
- 1 ч.л. цукру
- 30 мл теплої води
- 1/2 склянки борошна
- 2 ст.л. вівсяної муки (можна замінити пшеничною)
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. рослинної олії
Рецепт приготування:
- Вівсяні пластівці залити окропом, залишити на 15 хвилин.
- Дріжджі з цукром розвести в теплій воді. Залишити на 15 хвилин до утворення піни.
- З'єднати всі інгредієнти в мисці, перемішати.
- Випікати оладки на сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подавати теплими.
Пісні оладки на мінеральній воді
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки (225 г)
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Цукор – 1-2 ст.л.
- Мінеральна вода – 1,5 склянки (375 мл)
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Змішати в мисці борошно, розпушувач, соду, цукор і ваніль. Зробити в центрі лунку, влити воду і рослинну олію. Перемішати.
- Розігріти млинцеву сковороду, злегка змащену олією. Викласти тісто для оладок ложкою. Коли на його поверхні з'являться бульбашки, перевернути і обсмажити оладки з іншого боку.
- Повторити з рештою тіста.
- Подавати пісні оладки теплими разом з цукровою пудрою, варенням, медом або арахісовим маслом
Пісні бананові оладки
Інгредієнти:
- 170 г борошна
- 225 мл несолодкого кокосового молока
- 1 стиглий банан
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- Щіпка кориці
- Дрібка солі
Рецепт приготування:
- Змішати просіяне борошно з сіллю, цукром, корицею і розпушувачем.
- У чашу блендера відправити очищений і нарізаний банан. Додати борошняну суміш і влити кокосове молоко. Перемішати до однорідності.
- У сковороді розігріти олію. Викладаючи ложкою тісто, посмажити оладки з двох сторін.
- Подавати оладки зі свіжими фруктами, варенням або медом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних пісних сніданків на будь-який смак. "Сегодня" також писали, як приготувати хлібний пудинг з родзинками і бананами.
Дивіться відео, як приготувати найкорисніший сніданок:
Читайте також: