I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Великий піст 2020: ТОП-5 рецептів простих і смачних закусок

Які пісні закуски можна приготувати на швидку руку

Великий піст 2020 розпочався 2 березня і триватиме до 18 квітня. Він найсуворіший і найтриваліший. Впродовж семи тижнів перед Великоднем не можна вживати м'ясо, молочні продукти і яйця, але овочі, фрукти і крупи дозволені.

Читайте також:

Реклама

Ми поділимося рецептами смачних і корисних закусок, які урізноманітнять ваше пісне меню. Вони багаті вітамінами, мінералами і рослинним білком.

Найпростіший рецепт хумуса

Хумус з нуту
Хумус з нуту

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 чашки (750 мл) відвареного або консервованого гороху нут
  • 2 зубчики часнику
  • 1/3 чашки тахіні (кунжутної пасти)
  • 1/4 чашки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. У кухонному комбайні змішати всі інгредієнти. Додати 4-6 ст. л. холодної води. Подрібнити до дуже гладкої маси.
  2. Отриману масу викласти на тарілку і полити оливковою олією і посипати паприкою.
  3. Подавати з овочами або чіпсами.

Дивіться відео, як приготувати пісну локшину:

Реклама

Грибна ікра з овочами

грибна ікра
грибна ікра

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 300 г печериць
  • 400 г моркви
  • 1 маленький солоний огірок
  • 200 г цибулі
  • 120 г пагонів молодої спаржі (можна замінити стручковою квасолею)
  • 3 зубчики часнику
  • Чорний мелений перець
  • Мелений кайенський перець
  • Сіль
  • 1/3 склянки олії

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби довільно нарізати. Моркву очистити і нарізати кружальцями. Спаржеві пагони розрубати на чотири частини. Часник дрібно порубати.
  2. Спаржу відварити в підсоленій воді впродовж двох хвилин, промити під холодною проточною водою. Моркву теж відварити до готовності і промити. Відкинути овочі на сито.
  3. Налити в сковороду половину олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору. Додати олію, що залишилася і гриби, готувати до випаровування рідини.
  4. Додати відварену моркву, спаржу і дрібно порізаний солоний огірок. Посолити, поперчити за смаком. Готувати близько хвилини, помішуючи. Остудити.
  5. Подрібнити всі інгредієнти за допомогою блендера. Готову закуску подавати разом з хлібом.

Фаршировані помідори з кускусом

Помідори фаршировані
Помідори фаршировані

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1/4 склянки + 1 ст.л. оливкової олії
  • 1/4 склянки свіжого лимонного соку
  • 2 ч.л. кленового сиропу
  • Сіль, мелений перець за смаком
  • 1 стакан кускуса
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 2 ч.л. дрібно посіченою часнику
  • 4 шт. великих стиглих помідорів
  • 1/4 склянки нарізаної м'яти
  • 1/4 склянки нарізаної петрушки або кінзи

Спосіб приготування:

  1. Змішайте 1/4 склянки оливкової олії з лимонним соком, кленовим сиропом, 1 1/2 чайної ложки солі і 1/2 чайної ложки меленого перцю. Відкладіть в бік.
  2. Доведіть 1 1/2 склянки води до кипіння. Додайте кускус і варіть на слабкому вогні, поки вся рідина не вбереться. Додайте соус з оливкової олії і лимонного соку.
  3. Розігрійте в сковороді 1 ст. ложку олії на середньому вогні. Додайте зелену цибулю і готуйте, часто помішуючи, дві-три хвилини. Додайте часник і готуйте, помішуючи, до появи аромату. Це потребує 5-10 секунд.
  4. Додайте кускус, нарізану м'яту і петрушку.
  5. Помідори помийте, зріжте верхівку і акуратно вискобліть м'якоть ложкою. Видаліть насіння і наріжте м'якоть невеликими шматочками. Злийте зайву рідину і додайте томати в кускус. Приправте сіллю і перцем.

Дієтичний фалафель за рецептом Світлани Фус

Фалафель з нуту
Фалафель з нуту

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Нут відварений – 200 г
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Часник – 1 зубок
  • Кінза, петрушка – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нут подрібнити в м'ясорубці або блендері, додати кунжут, зіру, подрібнений через прес часник, дрібно нарізану кінзу і петрушку, сіль і перець.
  2. Все добре перемішати, зліпити невеликі котлетки розміром з волоський горіх і обсмажити або на сухій сковороді або в 1 ст.л. оливкової олії. Фалафель готовий. Завдяки додаванню спецій, фалафель має незвичайний пряний смак. При бажанні можна додати сік лимону.
  3. Подавати фалафель можна з гарніром і овочами на обід, на вечерю з салатом, або ж на перекус у лаваші.

Яблучні чіпси з корицею

Чіпси з яблук
Чіпси з яблук

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • Мелена кориця

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити і нарізати дуже тонкими кружечками.
  2. Викласти на деко в один шар, посипати корицею.
  3. Готувати у духовці півтори години (100 ºС).
  4. Перевернути і поставити ще на 30-40 хвилин. Остудити і можна їсти.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати картопляні зрази з грибами . Ми також ділилися рецептом гречаних тефтелей в томатному соусі .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти