I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Великий піст-2018: секрети приготування зимових салатів з овочів

Головні хитрощі приготування пісних салатів

Під час Великого посту, який триває більше семи тижнів, православні віряни за традицією відмовляються від вживання м'яса, риби, яєць і молочних продуктів. Залишаються крупи, овочі, фрукти, гриби, всілякі соління й маринади. Ми поділимося порадами, які допоможуть приготувати смачні і корисні салати з овочів.

  • При варінні овочів потрібно наливати в каструлю поменше води. Це дозволить зберегти максимум корисних речовин. А варіння під кришкою знижує руйнування киснем поживних елементів.
  • Перед варінням овочі не слід розрізати на дрібні шматочки. Краще довше почекати приготування, але зберегти більше вітамінів. Картопля, зварена у шкірці, містить більше корисних речовин, ніж зварена очищеною.
  • Овочі та фрукти при варінні потрібно опускати в киплячу воду, а не у холодну. Так зберігається більше вітамінів.
  • Всі овочі для салатів потрібно варити окремо. Зварені разом, вони втрачають колір і смак.
  • Варений, нарізаний для вінегрету буряк, перш ніж з'єднати з іншими овочами, рекомендується змастити олією, тоді вінегрет буде гарніше виглядати.
  • Нарізану цибулю для видалення зайвої гіркоти промийте 2-3 рази під струменем води, або двічі залийте окропом, або витримайте деякий час в суміші оцту з водою.
  • Деякі овочеві салати можна групувати в салатниках за кольором, наприклад: білу і червону капусту, зелену стручкову квасолю з цвітною капустою, червоні стручки солодкого перцю із зеленими стручками.
  • Ні в якому разі не варто змішувати гарячі або навіть теплі продукти – смак салату буде зіпсований. Не можна ставити гарячі продукти в холодильник – це сприяє зростанню в них бактерій. Краще остуджувати їх при кімнатній температурі.
  • Щоб отримати додаткову порцію вітаміну С, додайте в салат жменю брусниці або журавлини.
  • Солити салат зі свіжих овочів потрібно перед подачею на стіл. Якщо посолити раніше, овочі виділять багато соку.
  • Рослинну олію варто підливати в салат тільки після того, як його посолити, додали оцет і перець (сіль в олії розчиняється).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні помилки при приготуванні салатів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати смачні заправки для овочевих салатів

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти