Соєве молоко – відмінна заміна звичайному молокудля тих, хто страждає непереносимістю лактози, дотримується посту або дотримується вегетаріанської дієти. Але купити його можна далеко не в кожному магазині. Скористайтеся нашим рецептом і спробуйте приготувати соєве молоко самостійно.
Рецепт соєвого молока
Інгредієнти:
- Соєві боби – 200 г
- Вода -1 л
- Ванілін -1 щіпка
Рецепт приготування:
1. Промийте сухі соєві боби і замочіть їх у холодній воді на ніч або на 8 годин.
2. Злийте рідину, добре промийте боби і перекладіть їх до чаші блендера.
3. Додайте трохи води і почніть збивати. Поступово додавайте рідину – в результаті повинна вийти ніжна біла однорідна маса.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Перелийте масу до каструлі і на невеликому вогні варіть протягом 10-15 хвилин, до появи приємного вершкового аромату.
5. Остудіть готову масу і процідіть її через сито, застелене марлею. Додайте до процідженого молока ванілін і перемішайте. Не додавайте занадто багато, інакше напій гірчитиме.
6. Соєве молоко може зберігатися в холодильнику до 7 днів.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав про користь і шкоду рослинного молока. Ми також ділилися рецептом пісних оладок на соєвому молоці.
Дивіться відео, як замаринувати соєвий сир тофу:
Читайте також: