Існує безліч рецептів страв з картоплі, як вегетаріанських, так і з додаванням м'яса. Сьогодні ми приготуємо пісну картоплю, запечену в духовці з грибами, цибулею і морквою.
Картопля з грибами в духовці
Інгредієнти:
- Гриби – 5-6 шт.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибулина – 1/2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода або овочевий бульйон – 150 мл
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль, мелений перець
- Зелень
Рецепт приготування:
1. Картоплю, моркву і цибулю очистити.
2. Картоплю нарізати кубиками, моркву – тонкими чвертькільцями, цибулю дрібно посікти.
3. Гриби помити і розрізати на чотири частини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Змішати всі овочі і гриби, додати сіль, перець, рослинну олію і добре перемішати.
5. Викласти в два горщика для запікання. Додати у кожен горщик по 75 мл рідини
6. Закрити кришками і готувати в розігрітій до 200 °С близько 30 хвилин.
7. Посипати готову страву зеленню і подавати.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати пісні макарони з томатним соусом і маслинами. Ми також ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв: