Головна Сьогодні

Вечеря нашвидкуруч: лінива лазанья з лаваша

Для рецепта вам знадобиться тонкий вірменський лаваш

Класична лазанья складається зі спеціальних тонких листів пасти упереміш із шарами начинки на основі рагу з м'ясним фаршем, залитого соусом бешамель і посипаного сиром пармезан. Сьогодні ми приготуємо цю страву з лавашем. За рахунок соковитої начинки і тонкого лаваша така лазанья вийде дуже ніжною.

Лазанья з лаваша

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш – 400-500 г
  • Вірменський тонкий лаваш – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 стакан
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Дрібно нарізану цибулю обсмажити на олії. До цибулі додати натерту моркву, а потім фарш. Обсмажити все разом до готовності, посолити і поперчити за смаком. В самому кінці додати свіжу дрібно посічену зелень.
  2. Приготувати соус бешамель. На середньому вогні в сковороді розтопити вершкове масло, додати борошно і злегка його спасерувати. Потім прямо в сковороду поступово влити гаряче молоко, активно помішуючи. Додати до соуса сіль і перець за смаком, довести до кипіння, варити кілька хвилин до загустіння і зняти з вогню.
  3. Дно дека змастити соусом бешамель і викласти перший лист лаваша.
  4. Зверху рівним шаром розподілити частину начинки. Фарш накрити наступним листом лаваша. І далі в тому ж порядку: фарш – лаваш (2-3 шари).
  5. Зверху залити соусом і посипати тертим сиром. Відправити в духовку, розігріту до 180-200 °С, приблизно на півгодини, поки сир не підрум'яниться.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лазаньї з лососем і шпинатом. Ми також писали, як приготувати лазанью з овочами.

Дивіться відео, як приготувати італійську піцу з морепродуктами:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти