Головна Сьогодні

Качка з яблуками і рисом: святковий рецепт на Новий рік і Різдво

Рецепт качки в духовці з ягідним соусом і рисовим гарніром

Запечена качка з яблуками – страва, яку часто готують на свята. Бажано вибирати птицю середнього розміру. Дрібна швидко пересихає в духовці, велика може не пропектися всередині.

Дивіться відео, як зробити стріпси з курячого філе:

Ми радимо доповнити запечену качку домашнім журавлинним соусом і лимонним рисом, приготованим в мультиварці.

Качка з яблуками і рисом

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 243 ккал на 100 г

Складові:

Для качки:

  • Качка вагою близько 2-х кг
  • 3-4 кислих зелених яблука
  • Сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • 500 г журавлини
  • 200 г коричневого цукру
  • 1 паличка кориці
  • 5 бутонів гвоздики
  • Цедра і сік одного лимона
  • 180 г портвейну

Для рисового гарніру:

  • 2 чашки рису басматі
  • 4 чашки води
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1/2 лимона
  • 1 головка часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 1 ч. л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Випотрошену качку промити зовні і всередині, натерти сіллю і перцем.
  2. Яблука промити, видалити серцевину, розрізати на четвертинки, нафарширувати ними качку.
  3. Помістити качку в форму для запікання, налити 0,5 склянки води, накрити фольгою.
  4. Запікати на максимальній температурі близько 1,5 години, періодично поливаючи жиром, що виділився. Коли качка буде майже готова, зняти фольгу і дати підрум'янитися.
  5. Для журавлинного соусу всі складові скласти в глибоку каструлю, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин. Остудити, вийняти цедру, корицю і гвоздику.
  6. Зробити гарнір. Рис промити до чистої води. Покласти в каструлю мультиварки рис, холодну воду, рослинне масло, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
  7. Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.
  8. Подавати запечену качку разом з журавлинним соусом і рисом.

Як вибрати качку для запікання

Купувати можна будь-яку качку, але краще, якщо вона буде якомога молодшою. Чим старший птах, тим більш насичений відтінок набувають жирові прошарки. Стара качатина має жовтий жир.

Шкіра свіжої птиці завжди рівномірно забарвлена, без залишків пір'я. Якщо виникають хоча б найменші підозри в несвіжості качатини, то краще відмовитися від покупки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілою з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти