Геловін щорічно відзначають 31 жовтня, в переддень Дня всіх святих. Ми вже ділились рецептами оригінальних страв до цього свята. Сьогодні розповімо, як спекти печиво у вигляді людських пальців. Готується воно досить просто, виглядає ефектно, та й на смак виходить відмінним.
Печиво "Пальці відьми" на Геловін
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 430 ккал на 100 г
Складові:
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 300 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Мигдаль – 100 г
- Шоколад темний – 50 г
- Шоколад білий – 50 г
- Вишня морожена – 100 г
Спосіб приготування:
- Змішуємо масло з цукром, яйцем, ванільним цукром і добре розтираємо.
- Додаємо половину борошна і розпушувач, знову розтираємо.
- Посипаємо борошном, змішуємо все в густу еластичну грудку, кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Робимо "нігті". Мигдаль опускаємо в киплячу воду на півхвилини, охолоджуємо і очищаємо від зовнішньої плівки.
- Для "бруду під нігтями" темний шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо 100 мл води.
- Білий шоколад розтоплюємо для приготування "кісток".
- Робимо "кров". Вишню кладемо на сковороду, посипаємо невеликою кількістю цукру, прогріваємо до повного розчинення цукру і пробиваємо блендером.
- Остигле в холодильнику тісто поділяємо на маленькі шматочки, з яких ліпимо щось, що нагадує пальці, з одного боку можна зробити потоншення, нібито це кістка. З іншого боку тісто злегка придавлюємо, намазуємо "брудом" і прикладаємо "ніготь".
- Готові пальці розміщуємо на деку, покритому папером для випічки.
- Випікаємо 15 хвилин при 180 °C. Дістаємо, охолоджуємо, обмазуємо білим шоколадом "кістки" і наносимо "кров". Хрустимо.
Раніше ми ділилися рецептами простих та смачних коктейлів на Геловін-2020.