Сирна запіканка в мультиварці, як правило, готується в режимі "Випічка" або "Жарка", іноді використовується режим "Молочна каша" або "Плов". Час приготування коливається від 30 хвилин до 1 години, і залежить від кількості інгредієнтів і потужності приладу.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир для запіканки:
У запіканку з сиру можна додати родзинки, курагу, сушену журавлину або вишню, а також шматочки свіжих або заморожених фруктів і ягід. Подають страву разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком або медом.
Сирна запіканка в мультиварці
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 5 яєць
- 2/3 склянки цукру
- 1/2 склянки манки
- 1 склянки кефіру
- 500 г сиру
- 1 ч.л. розпушувача
- Ванілін
Спосіб приготування:
- Відокремити яєчні білки від жовтків, білки поставити в холодильник.
- Манку залити кефіром, перемішати і дати постояти 15 хвилин.
- Сир змішати з жовтками і збити в блендері. Додати розпушувач і ванілін.
- Влити манно-кефірну суміш і перемішати міксером.
- Збити білки з цукром до м'яких піків. Додати третину білкової маси в сирну, акуратно перемішати рухами від низу до верху. Додати білки, що залишилися і ще раз перемішати.
- Чашу мультиварки змастити маслом і присипати манною крупою. Додати сирну масу і розрівняти лопаткою.
- Готувати в режимі "Випічка" 40 хвилин. Потім залишити в режимі "Підігрів" на 20 хвилин. Відкрити кришку і залишити запіканку остигати.
- Потім перекласти сирну запіканку на тарілку і подавати з будь-якими топінгами на свій смак.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з ожиною. "Сьогодні" також ділились рецептами запіканки з сиру з яблуками.
Читайте також: