Цитрусові – відмінне джерело вітамінів, кажуть дієтологи. Але обрати по-справжньому якісні та корисні мандарини не так просто. На що звертати увагу, щоб не нашкодити здоров'ю?
- Якщо фрукт липкий, це може означати, що його обробляли хімікатами. До таких маніпуляцій перевізники вдаються, щоб якомога менше втратити на транспортуванні.
- Якщо мандарин соковитий на вигляд, але після натискання на шкірці довго залишається вм'ятина, швидше за все, він перемерзлий. Такі плоди краще не вживати в їжу, зазначає дієтолог Борис Скачко. Адже перемерзлий цитрус втрачає майже всі корисні властивості.
- Найголовніше правило – мити мандарини перед їжею, бо шкірка може містити небезпечні мікроорганізми.
"На поверхні мандаринів може бути довільний набір збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій, а також глистових паразитарних інвазій з рук тієї людини, яка чіпала цей мандарин перед вами", – говорить Борис Скачко.
Мандарин – прекрасне джерело вітаміну С, переконує дієтолог. Однак споживати цей фрукт потрібно не більше двох-трьох штук на день, інакше можливе загострення шлункових захворювань.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду мандаринів для здоров'я. Сайт "Сегодня" також повідомляв, які мандарини можна вживати в їжу.