Навіть якщо ви не найбільший любитель авокадо в світі, вам, напевно, хоча б раз доводилося чути про те, як важко знайти гарне авокадо в супермаркеті. Всякий раз, коли ви збираєтеся приготувати соус гуакамоле, авокадо, яке вам вдається знайти в супермаркеті, буде або занадто твердим і зеленим, або занадто м'яким і коричневим.
Чи справді все так складно? Або ви просто не вмієте вибирати? Давайте розбиратися, пропонує сайт Likar.info.
Сорт авокадо


Ймовірно, ви чули про авокадо Hass, тому що саме цей сорт представлений в 95% супермаркетів по всьому світу. Hass вважається одним з наймаслянистих, тому і популярних, сортів. Також представлені такі сорти авокадо: Bacon, Fuerte, Gwen, Pinkerton, Reed, Zutano. Всі ці різновиди авокадо становлять решту 5% сортів в світі, які рідко, але все таки зустрічаються.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Колір авокадо

Колір – це показник зрілості. Фахівці стверджують, що якщо авокадо сорту Hass має темний, пурпурний колір, тоді воно дозріло, а ось незрілий плід має яскравий зелений окрас. Якщо авокадо не дозріло, це не обов'язково погано. Звичайно, вам буде потрібно саме соковите авокадо, якщо ви плануєте використовувати його відразу ж, наприклад для вечірки. Але якщо таких планів у вас немає, ви можете спокійно купити більш зелений плід, тому що він буде продовжувати дозрівати навіть після купівлі.
За допомогою кольору також можна розпізнати погане авокадо. Наприклад, погане авокадо сорту Hass буде чорного кольору. Якщо ви не можете відрізнити чорне авокадо від пурпурного, фахівці рекомендують видалити коричневе стебло у верхній частині плоду, щоб подивитися на плоть, якщо вона коричнева і занадто м'яка, авокадо зіпсувалося. Якщо плоть зелена, сміливо беріть плід.
М'якоть авокадо

Гарне авокадо має бути твердим, але трохи продавлюватися при натисканні. Ви не повинні відчувати повітря між шкірою і плоттю плода. Якщо ви помітили такі "кишені", це може бути ознакою того, що авокадо вже переспіло, навіть якщо зовні воно виглядає нормально. Крім того, уважно оглядайте авокадо, оскільки на ньому може бути цвіль. Звичайно, якщо ви помітите цвіль, поверніть плід на місце.
Як допомогти авокадо дозріти

Експерти стверджують, що є кілька способів, якими ви можете прискорити процес дозрівання авокадо самостійно. Найпростіший – просто залишити свій незрілий плід в теплій зоні на кухні – через день або два він буде готовий для вживання в їжу. Або, якщо ви поспішаєте, ви можете покласти його в паперовий пакет з бананом або яблуком. Це дозволить швидко збільшити кількість виробленого етилену, газу, що виділяється деякими продуктами і викликає дозрівання фруктів і овочів. Як тільки авокадо досягне бажаної зрілості, ви можете продовжити термін його зберігання, поклавши в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом низькокалорійного мусу з авокадо і фісташок від Аніти Луценко.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо: