Виявляється, жир після смаження бекону може стати соусом, а в майбутні котлети, для ідеальної їхньої форми і текстури, треба обов'язково додавати панірувальні сухарі. І це лише дві краплі в морі кулінарії.
Можете уявити, скільки інших таємниць мають професійні кухарі?
Зібрали 15 кулінарних порад, які зроблять вашу їжу смачніше та презентабельніше.
Ніколи не купуйте м'ясо в готовому маринаді
Будь-яке м'ясо має бути свіжим. Маринадом приховують зіпсуваний продукт. Термін придатності такого м'яса, як правило, майже сплив.
Не викидайте жир після смаження бекону
Жир можна відфільтрувати через паперовий рушник, помістити в контейнер і тримати в холодильнику. Потім його можна використовувати для обсмажування овочів – капусти, шпинату. При цьому врахуйте, що жир в беконі солоний. Сіль до страв, приготованих на ньому, додавати не варто.
Додавайте пару крапель яблучного оцту в соус
Насамперед коли готуєте свій улюблений соус для курки або індички.
Сіль – тільки з долоні
Ніколи не соліть майбутню страву із сільнички, так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипте необхідну кількість на долоню і соліть.
Просушувати рибу, м'ясо, овочі
Ці продукти перед приготуванням мають пройти стадію просушування за допомогою паперових рушників. Так ви отримаєте не водянисту страву. М'ясо буде із золотистою та хрусткою скоринкою.
Правильно смажте рибу
Після чищення дайте рибі просохнути. Потім покладіть рибу на пательню, притисніть. Смажте доти, доки шкірка схопитися та ущільнитися. Те ж саме і з іншим боком риби. Далі – відправте рибу в піч – отримаєте ніжне м'ясо під золотистою хрусткою скоринкою.
Карамелізуйте цибулю у вершковому маслі з дрібкою цукру
Так цибуля вийде рум'яною та соковитою.
Підігрійте лимон, перед тим, як вичавлювати сік
Так ви отримаєте максимальну кількість соку. Його можна опустити на декілька хвилин в гарячу, не в окріп, воду.
Соліть печінку наприкінці готування
Якщо посолите не наприкінці, не отримаєте соковитості. Печінка буде пересмаженою та твердою.
Трохи білка до сметанного крему
Перед тим, як збивати сметану для крему, додайте білок курячого яйця – крем отримаєте швидше і він буде пухкішим.
Яблука для шарлотки обваляйте в борошні
Щоби шматочки яблук не падали на дно форми, перед приготуванням обваляйте їх у борошні.
Яйця для випічки мають бути теплими
Найчастіше, під час підготовки теста, ми дістаємо яйця з холодильниката одразу ж їх розбиваємо. Яйця в будь-якому тесті мають бути кімнатної температури, так випічка буде ніжнішою за текстурою.
Панірувальні сухарі зроблять котлети хрусткими
Якщо до фаршу для котлет додати кілька чайних ложок панірувальних сухарів, то так вони краще триматимуть форму і стануть хрусткими.
Омлет стане пухким за допомогою крохмалю
Під час збивання яєць для омлету додайте трохи кукурудзяного крохмалю – отримаєте неймовірну, ніжну страву.
Не треба суворо дотримуватися рецепта
Долучайте фантазію, використовуйте індивідуальні кулінарні навички. Чітко дотримуватися рецепта треба тільки в разі, коли ви затіяли випічку пирогів і тортів.
А тут ви дізнаєтеся про 15 речей, які допоможуть вам заощадити на кухні .
Читайте також:
- Як приготувати еклери з вершково-ванільним кремом вдома: рецепт
- Як приготувати яйце пашот з лососем — рецепт від Джеймі Олівера
- Як смачно приготувати рибу: рецепт хека з незвичайним томатним гарніром
- Як приготувати ідеальний бефстроганов: відео
- Японські панкейки: як приготувати сніданок, від якого всі в захваті в Instagram