I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що ви робите неправильно на кухні: ТОП-15 порад від професіоналів

Не викидати жир після смаження бекону та додавати крохмаль до омлету – навіщо це потрібно? Повірте, так смачніше. Доведемо нижче

Виявляється, жир після смаження бекону може стати соусом, а в майбутні котлети, для ідеальної їхньої форми і текстури, треба обов'язково додавати панірувальні сухарі. І це лише дві краплі в морі кулінарії.

Можете уявити, скільки інших таємниць мають професійні кухарі?

Реклама

Зібрали 15 кулінарних порад, які зроблять вашу їжу смачніше та презентабельніше.

Реклама

Ніколи не купуйте м'ясо в готовому маринаді

Фото: Pexels.com, Lukas

Будь-яке м'ясо має бути свіжим. Маринадом приховують зіпсуваний продукт. Термін придатності такого м'яса, як правило, майже сплив.

Не викидайте жир після смаження бекону

фото: Рexels.com, Cottonbr

Жир можна відфільтрувати через паперовий рушник, помістити в контейнер і тримати в холодильнику. Потім його можна використовувати для обсмажування овочів – капусти, шпинату. При цьому врахуйте, що жир в беконі солоний. Сіль до страв, приготованих на ньому, додавати не варто.

Додавайте пару крапель яблучного оцту в соус

Фото: Instagram_to_be_health_to_be_happy

Насамперед коли готуєте свій улюблений соус для курки або індички.

Реклама

Сіль – тільки з долоні

Ніколи не соліть майбутню страву із сільнички, так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипте необхідну кількість на долоню і соліть.

Просушувати рибу, м'ясо, овочі

Фото: Рexels.com, Ksenia-chernaya

Ці продукти перед приготуванням мають пройти стадію просушування за допомогою паперових рушників. Так ви отримаєте не водянисту страву. М'ясо буде із золотистою та хрусткою скоринкою.

Правильно смажте рибу

Фото: Instagram, Hiroyuki.ohno

Після чищення дайте рибі просохнути. Потім покладіть рибу на пательню, притисніть. Смажте доти, доки шкірка схопитися та ущільнитися. Те ж саме і з іншим боком риби. Далі – відправте рибу в піч – отримаєте ніжне м'ясо під золотистою хрусткою скоринкою.

Карамелізуйте цибулю у вершковому маслі з дрібкою цукру

Фото: Instagram_maslochef

Так цибуля вийде рум'яною та соковитою.

Підігрійте лимон, перед тим, як вичавлювати сік

Фото: Іnstagram_mcosmeticnatural

Так ви отримаєте максимальну кількість соку. Його можна опустити на декілька хвилин в гарячу, не в окріп, воду.

Соліть печінку наприкінці готування

Фото: Instagram, Jennytaneats

Якщо посолите не наприкінці, не отримаєте соковитості. Печінка буде пересмаженою та твердою.

Трохи білка до сметанного крему

Фото: Рexels.com, Аnna-tukhfatullina

Перед тим, як збивати сметану для крему, додайте білок курячого яйця – крем отримаєте швидше і він буде пухкішим.

Яблука для шарлотки обваляйте в борошні

Фото: Рexels.com, Polina-tankilevitch

Щоби шматочки яблук не падали на дно форми, перед приготуванням обваляйте їх у борошні.

Яйця для випічки мають бути теплими

Фото: Рexels.com, Karolina-grabowska

Найчастіше, під час підготовки теста, ми дістаємо яйця з холодильниката одразу ж їх розбиваємо. Яйця в будь-якому тесті мають бути кімнатної температури, так випічка буде ніжнішою за текстурою.

Панірувальні сухарі зроблять котлети хрусткими

Фото: Pexels.com, Karolina-grabowska

Якщо до фаршу для котлет додати кілька чайних ложок панірувальних сухарів, то так вони краще триматимуть форму і стануть хрусткими.

Омлет стане пухким за допомогою крохмалю

фото: Pixabay.com, Engin_Akyurt

Під час збивання яєць для омлету додайте трохи кукурудзяного крохмалю – отримаєте неймовірну, ніжну страву.

Не треба суворо дотримуватися рецепта

Фото: Pexels.com, Taryn-elliott

Долучайте фантазію, використовуйте індивідуальні кулінарні навички. Чітко дотримуватися рецепта треба тільки в разі, коли ви затіяли випічку пирогів і тортів.

А тут ви дізнаєтеся про 15 речей, які допоможуть вам заощадити на кухні .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти