Желе з джерельної води, кленове листя у фритюрі, солодкий курячий пудинг, морозиво з авокадо і смажені шоколадні батончики: десерти деяких національних кухонь настільки екзотичні, що можуть не просто здивувати, а навіть шокувати. Пропонуємо вам список найоригінальніших десертів з усього світу.
Смажений шоколадний батончик у фритюрі, Шотландія
Обсмажені у фритюрі шоколадні батончики – улюблені ласощі шотландців. Серед найпопулярніших – цукерки "Баунті" і "Марс". Дієтологи називають цей специфічний делікатес "жахіттям" через високий вміст холестерину, який призводить до закупорки артерій.
Панкейки з чорникою і беконом, США
Пишні млинці з ягодами і хрустким підсмаженим беконом – улюблений сніданок американців. Вони їдять панкейки гарячими, щедро поливаючи їх кленовим сиропом.
Шоколадний торт з пивом "Guinness", Ірландія
За рахунок вмісту темного, густого і дуже ароматного пива торт виходить вологим, насичено-шоколадним і дуже ситним. Зверху він покривається кремом зі збитих вершків або розтопленим шоколадом. Під час випікання весь алкоголь випаровується, тому його можуть їсти діти.
Морозиво з авокадо, Бразилія
У Бразилії роблять дивовижне морозиво з будь-яких тропічних фруктів – ананаса, банана, манго, гуави і навіть з авокадо. Для приготування десерту маслянисту м'якоть авокадо збивають разом зі згущеним молоком і соком лайма.
Торт-капля, Японія
У його складі немає нічого, крім агар-агар і чистої джерельної води. Щоб надати "краплі" смакові відтінки, десерт подають з кленовим сиропом і соєвим борошном. Досвідчені шефи радять: важливо, щоб желе було повністю прозорим, інакше десерт стане схожим на силіконові імпланти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Пудинг з курки, Туреччина
Тавук-гексу – турецька десерт, молочний пудинг з курячого м'яса. Один з найвідоміших делікатесів, які подавали османським султанам в палаці Топкапи. Вважається "фірмовою" турецькою стравою.
Торт "Cherpumple", США
Цей десерт винайшли в Лос-Анджелесі всього кілька років тому. Він об'єднує три найпопулярніших в Америці пироги: гарбузовий, вишневий і яблучний. Всі вони з'єднуються між собою вершковою глазур'ю і випікаються в вигляді одного великого пряникового торта.
Кленове листя в клярі, Японія
"Momiji tempura", або кленове листя в клярі – це дуже популярна сезонна закуска в Японії. Зібране листя ретельно миється, а після цього його поміщають в бочки з солоною водою, де вони перебуватимуть протягом року. Потім їх опускають в кляр, що складається з борошна, насіння кунжуту і цукру, і обсмажують у великій кількості олії.
Смажене молоко, Іспанія
Смажене молоко – іспанська десерт з молока, загущенного борошном, а потім смаженого. При подачі покривається глазур'ю і посипається корицею.
Млинцевий торт з чаєм матча, Китай
Для нього печуть тонкі крепи, до яких додають зелений порошковий чай матча. Торт прошаровується повітряним вершковим кремом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав про мозаїку з суші і ролів, яка стала кулінарним трендом в Японії. Ми також повідомляли про карамелізований білий шоколад, що набирає популярність.
Дивіться відео про неймовірні геометричні десерти від Дінари Касько: