Gluten free

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Міс Україна

Тести

Ціна - космос!

Тільки з прогрітої чашки, до їжі та не перемішувати – як правильно пити капучино

Італійці п'ють його до 12-ї години дня зі свіжою випічкою, ніколи не перемішують напій, щоб зберегти об'єм молочної піни, а температура ідеального капучино – 60-70 градусів
Як правильно пити капучино
Як правильно пити капучино / Фото: Unsplash

Ті, хто вважають себе цінителями капучино, п'ють його рівно стільки, скільки захочеться. Хтось додає в нього цукор або сиропи, хтось вважає за краще пити "чистим", без зайвих домішок. Італійці рідко таке допускають, вони п'ють його з чашок демітасе виключно до їжі. І так, вони мають право диктувати свої правила, вони придумали капучино. Гідний капучино можна приготувати і вдома, ну й випити його, як це роблять в Італії. Якщо плануєте пікнік, то тут дізнаєтеся, де найвигідніше купити продукти.

О котрій правильно пити капучино

В Італії це роблять до півдня, вранці та після обіду у них еспресо. Там ніколи не замовлять капучино після їжі, воно, скоріше, п'ється замість неї. Італійці вважають, що молоко, а його достатньо в капучино, заважає травленню і шкодить шлунку.

Що можна їсти разом із капучино

Реклама

Якщо все-таки захотілося чимось доповнити напій, то ідеальною буде свіжа випічка, тістечка з кислуватою начинкою, сирні десерти.

Читайте також:

Як потрібно подавати капучино

Подавати капучино треба в конусоподібних чашках демітасе
Подавати капучино треба в конусоподібних чашках демітасе / Фото: Depositphotos

Реклама

Головне, щоб температура напою була не нижче 60 градусів. Так його комфортно пити і молоко зберігає свою солодкість. Тому додавати цукор у напій не обов'язково.

Подавати його потрібно в конусоподібних чашках демітасе. Це традиційні чашки для еспресо. Тільки для капучино вони мають бути більшими. Перед тим, як налити капучино, чашку потрібно обов'язково прогріти. Як кажуть в Італії, це дуже важливо.

Тільки в теплій чашці температура напою довго триматиметься, а піна швидко не осяде. Перемішувати капучино не рекомендується – ви зіпсуєте структуру напою, а його смакова текстура стане молочнішою.

Реклама

Любите добавки? Тоді візьміть трохи кориці, ванілі або мускатного горіха. Деякі італійці просять посипати капучино шоколадною крихтою.

Після капучино можна приготувати легку закуску – лаваш із маринованою куркою, овочами і сиром. Як це зробити, дізнаєтеся з відео.

Тут дізнаєтеся, як приготувати еспресо макіато до сніданку.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОР-5 фавориток редакції за звання
Miss Ukraine-2021
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-новинки по догляду за волоссям
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Захищати очі від випромінюваного гаджетами синього світла
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Біллі Айліш на обкладинці ELLE US
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти