Назва "Тещин язик" закріпилася за багатьма гострими овочевими салатами на зиму. Найчастіше "Тещин язик" готують з баклажанів, але цей салат можна зробити з кабачків або огірків.
Якщо ви не любите надто гострі страви, обов'язково видаліть насіння з гіркого перцю.
"Тещин язик" на зиму з кабачків
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 86 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг кабачків
- 2 гірких перці
- 2 солодких перці
- 1 головка часнику
- 1/2 склянки цукру
- 2 ст.л. солі
- 1/2 склянки томатної пасти
- 1 ст.л. 9% оцту
- 250 мл води
- Рослинна олія – за смаком
Спосіб приготування:
- Розведіть томатну пасту водою і доведіть її до кипіння.
- Додайте подрібнений гіркий і солодкий перець і часник, пропущений через прес.
- Кабачки наріжте у вигляді язичків (можна нарізати великими кружечками або кубиками), опустіть в киплячий соус і варіть протягом 30 хвилин.
- Розкладіть в гарячому вигляді в стерилізовані банки, закатайте, переверніть і укутайте.
Як зберігати заготовку
Зберігайте кабачки в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:
Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращим рецептом кабачкової ікри на зиму, а також писали, як зробити незвичайні заготовки з кабачків.