I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Телячі щоки в ягідному соусі, на гарнір – перловка: рецепт від шеф-кухаря

Здивуйте близьких оригінальною м'ясною стравою

Це коли хочеться чогось оригінального, а не соковитих і безумовно соковитих котлет. Коли є час і бажання відчути себе трохи шеф-кухарем і здивувати своїми талантами. Настав час використати свій потенціал і розкритися на повну. Шеф-кухар Іван Булавін пропонує приготувати телячі щоки з перловкою і ягідним соусом.

Реклама
Фото: Іван Булавін, шеф-повар

Телячі щоки з перловою кашею і ягідним соусом від Івана Булавіна

Інгредієнти

Реклама
  • телячі щоки – 2 шт.
  • імбир – 50 г
  • часник – 50 г
  • цибуля-шалот – 50 г
  • соєвий соус – 50 мл
  • олія – 50 мл
  • чебрець – 4 гілочки
  • перець чорний мелений – 1 г
  • крупа перлова – 100 г
  • курячий бульйон – 150 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • базилік свіжий – 5 г
  • заморожені ягоди асорті без кісточок – 300 г
  • червоне вино – 200 мл
  • цукор – 30 г
  • бадьян – 1 зірочка
  • сіль за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування

  1. Щоки помити і очистити від грубих плівок, покласти в невелику каструльку. Додати очищений і дрібно нарізаний імбир, цибулю-шалот, чебрець, часник, соєвий соус і залити водою.
  2. Довести до кипіння і томити за низької температури 6 годин.
  3. Зняти з вогню і остудити, не дістаючи щоки з каструльки кілька годин.
  4. Поки щоки остигають, починаємо готувати соус.
  5. Ягоди залити червоним вином, додати 30 г цукру і зірочку бадьяна. Томити на низькому вогні, доки ягоди не розваляться, за необхідності додати води.
  6. Дістати бадьян, пробити соус блендером і протерти через дрібне сито.
  7. Соус довести до смаку (сіль, цукор).
  8. Крупу промити, варити у воді та 100 мл курячого бульйону до готовності.
  9. Злити воду, додати вершкове масло і 50 мл курячого бульйону.
  10. У кашу додати дрібно нарізаний свіжий базилік.
  11. Дістати щоки з каструльки і нарізати товстими часточками (1,5-2 см) поперек волокон. Обсмажити їх на вершковому маслі з двох боків.
  12. Викласти гарнір і щоки на тарілку, м'ясо полити соусом.

Тут дізнаєтеся, що таке кускус, і знайдете рецепт смачної страви з кускусу.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти