Здоровий раціон неможливий без повноцінного сніданку. У людей, які пропускають ранковий прийом їжі, обмінні процеси в організмі уповільнюються. Восени сніданку слід приділяти особливу увагу, адже організму з приходом холодів потрібно більше енергії.
Вживайте теплу їжу
Як правило, восени температура значно знижується, в тому числі і в помешканні. Тому холодні смузі, чіа-пудинги і боули вранці лише додадуть дискомфорту. Щоб смачно зігрітися, готуйте на сніданок омлети, гарячі бутерброди, каші, оладки і сирники. А звичну сирну запіканку підігрівайте в мікрохвильовій печі. Не забувайте і про гарячі напої: каву, трав'яний чай або какао.
Використовуйте сезонні продукти
Дієтологи не втомлюються повторювати, що сезонні продукти – найкорисніші. Вони дозрівають без додавання нітратів, пестицидів і зайвих добрив. Тому обов'язково зверніть увагу на яблука, груші і гарбуз. Яблука можна запекти з сиром або родзинками і горішками, грушу додати в запіканку, а з гарбузом зварити смачну кашу.
Незайвим буде зробити запас із заморожених осінніх ягід (обліпихи, журавлини, брусниці, калини), які забезпечать організм енергією в особливо холодні дні.
Робіть ставку на ситні страви
Восени наш організм витрачає більше енергії на те, щоб зігрітися. Якщо влітку було звично снідати гранолою з йогуртом і фруктовим салатом, то зараз, можливо, краще змінити курс на тости з яйцем пашот, авокадо і лососем. Порція залишиться колишньою, а поживність збільшиться, що дозволить продовжити почуття ситості надовго.
Дивіться відео, чим снідають українці:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних і красивих сніданків, а також писали, що можна приготувати на сніданок з яблук.