I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сирне фондю: історія страви і класичний рецепт

Швейцарське фондю – ідеальна їжа для холодної погоди
Сирне фондю
Сирне фондю

Фондю – це страва з розплавленого сиру і вина . Його батьківщина – Швейцарія. Вважається, що ще багато століть тому тамтешні пастухи в зимову пору розтоплювали в горщиках сир з вином, куди мачали хліб. З високих гір це блюдо поступово перекочувало на столи до багатих швейцарцям, а звідти вже пішло в світ.

Дивіться відео, як вибрати якісний блакитний сир:

Реклама

До слова, французьке слово "фондю" означає "розплавлений". І в ньому – вся суть рецепта. Класичне фондю – це розплавлений сир, змішаний з вином, в який опускають шматочки різної їжі і одразу ж їдять.

Читайте також:

Реклама

Сирне фондю

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 229 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для фондю:

  • Сир Грюйер – 150 г
  • Сир Брюннехас – 150 г
  • Сир твердий – 200 г
  • Сухе біле вино – 130-170 мл (в залежності від бажаної густоти)
  • Крохмаль – 2-3 ч.л.
  • Мускатний горіх – 1/2 ч.л.
  • Часник – 1 зубчик (за бажанням)
  • Сіль, чорний перець

Що вмочати в сирне фондю:

  • Хліб сироватковий або просто щільний – 100 г
  • Перепелині яйця – 10 шт.
  • Бебі-картопля – 10 шт.
  • Маленькі морквини – 10 шт.
  • Помідори черрі – 10 шт.

Спосіб приготування:

  1. Хліб нарізаємо великими кубиками. Картоплю варимо 10-15 хвилин. Перепелині яйця варимо 5 хвилин, чистимо і охолоджуємо.
  2. Сири натираємо на крупній тертці.
  3. У вино додаємо і розмішуємо крохмаль.
  4. За бажанням, розрізаємо зубчик часнику навпіл і натираємо їм дно і стінки фондюшниці. Фондюшницю ставимо на вогонь, додаємо в неї вино з крохмалем.
  5. Коли суміш нагріється і майже дійде до кипіння, насипаємо сир і частинами і перемішуємо. Поки сир не розплавиться повністю, продовжуємо помішувати.
  6. Додаємо мускатний горіх, сіль і чорний перець. Переставляємо фондюшницю на нагрівальний елемент. Вмочаємо гарніри і їмо.

Які ще бувають рецепти фондю

Класичне фондю – з сиру, солодке – з шоколаду, китайське – з бульйону, французьке – масляне. Втім, в кожній країні можна знайти додаткові рецепти, а на батьківщині страви його готують по-своєму в кожному регіоні.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирні палички з крабовими паличками . "Сьогодні" також писали, як приготувати сирні кекси з зеленню .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти