I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Стромболі або піца-рол: 3 рецепти для смачного ланчу на роботі та ситного перекусу в школі

Тісто для стромболі, листково-дріжджове, можна купити готове, а можна приготувати самим. Але рідкий соус, як буває зі звичайною піцою, не підходить, потрібна густа томатна паста. Для соковитості краще взяти більше сиру
Рецепти стромболі для перекусу в школі та на роботі
Рецепти стромболі для перекусу в школі та на роботі

Якщо ви знаєте Італію, то в цій країні є маленький вулканічний острів Стромболі неподалік Сицилії. Є версія, що піца-рол названа на його честь. Але вперше цю закриту піцу приготували в США. Швидше за все, це були італійські емігранти. Ця піца справді нагадує вулкан, адже всередині неї – соковита гаряча начинка, схожа на лаву. Якщо ви любите італійську кухню і знаєте всі її правила та особливості, то пора спробувати стромболі.

Стромболі з салямі

Стромболі з салямі
Стромболі з салямі

Реклама

Інгредієнти

  • Томатна паста – 150 г
  • Моцарела – 350 г
  • Салямі – 15 шматочків
  • Яйце – 1 шт.
  • Спеції

Для тіста

  • Тепла вода – 250 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Мед або цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Борошно – 400 г
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

Реклама
  1. Змішати склянку теплої води з дріжджами і чайною ложкою цукру. Додати 2 ч. л. солі та 2 ст. л. оливкової олії. Замісити тісто в комбайні, вимішувати хвилин 15-20, після чого покласти в миску з невеликою кількістю олії, накрити рушником і залишити в такому положенні підходити на годину.
  2. Коли тісто підійшло, взяти половину і розкачати з нього пласт розміром 25х40. Викласти томатний соус, залишаючи з країв 6-7 см з усіх боків.
  3. На порізані помідори покласти терту моцарелу, розкласти шматочки салямі, взяти яйце, злегка його збити, щоб змастити незаповнені краї.
  4. Загорнути вузькі краї тіста, загорнути в рулет і перенести на деко.
  5. Змастити поверхню рулету яйцем, посипати сиром, що залишився, зробити на рулеті поперечні розрізи через 4-5 см. Посипати сухими травами.
  6. Випікати стромболі в духовці за температури 200 градусів до готовності.

Читайте також:

Стромболі з печерицями та маслинами

Стромболі з печерицями та маслинами
Стромболі з печерицями та маслинами

Інгредієнти для тіста

Реклама
  • Борошно – 150 г
  • Сухі дріжджі – 4 г
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Тепла вода – 80 мл

Для соусу

  • Томатна паста – 100 г
  • Помідор – 1 шт.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Базилік – 0,5 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Чорний перець – за смаком

Для начинки

  • Гауда – 150 г
  • Моцарела – 150 г
  • Салямі – 100 г
  • Печериці – 3 шт.
  • Маслини, орегано – за смаком

Спосіб приготування

  1. Змішати дріжджі з теплою водою і дрібкою цукру. Додати борошно, сіль і вимісити тісто. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
  2. Для соусу дрібно нарізати помідор, змішати інші інгредієнти і довести до однорідності.
  3. Розкачати тісто в прямокутник, змастити соусом. Зверху викласти терту гауду і моцарелу, нарізані гриби, салямі і маслини. Додати спеції за смаком. Сформувати рулет.
  4. Зверху змастити збитим яйцем і посипати кунжутом.
  5. Випікати в змащеній олією формі за 200 градусів до готовності.

Читайте також:

Стромболі з шинкою і сиром

Піца в рулеті
Піца в рулеті

Інгредієнти (1 чашка – 200 мл)

  • Томатний соус – 1 чашка
  • Моцарела – 1,5 чашки
  • Шинка – 15 шматочків, можна замінити вареною куркою
  • Яйце – 1 шт.
  • Орегано – за смаком

Для тесту

  • Тепла вода – 1 чашка
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Мед (цукор) – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Борошно – 3 чашки

Спосіб приготування

  1. Змішати склянку теплої води з дріжджами і чайною ложкою цукру. Додати 2 ч. л. солі і 2 ст. л. оливкової олії.
  2. Замісити тісто, добре вимішати. Покласти в миску з невеликою кількістю олії, накрити рушником і залишити в підходити на годину.
  3. Коли тісто підійде, взяти половину і розкачати з нього пласт розміром 25x40. Викласти томатний соус, залишаючи від країв 6-7 см з усіх боків.
  4. На соус покласти терту моцарелу, розкласти шматочки шинки або курки, взяти яйце, злегка його збити, щоб змастити незаповнені краї. Загорнути вузькі краї тіста, загорнути все це в рулет і перенести на деко.
  5. Змастити поверхню рулету яйцем, посипати сиром, що залишився, зробити на рулеті поперечні розрізи через 4-5 см.
  6. Посипати орегано. Випікати за температурі 200 градусів до готовності.

Спробуйте також приготувати пиріжки з овочами самоси – смачний варіянт для перекусу. Рецепт дивіться у відео.

Тут дізнаєтеся всі секрети і рецепт справжніх італійських ньйокі.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти