Стрітстайл в Нью-Йорку

Головніші кольори весни-2022

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Соковита і ароматна буженина на Великдень: рецепт Максима Сікори

У родині телеведучого дружина Наталя готує буженину на святковий стіл

На Великдень в кожній родині готують свої коронні страви з м'яса, якими на святковому столі будуть пригощатися всі члени сім'ї. Так, в родині телеведучого Максима Сікори дружина Наталя готує соковиту і ароматну буженину, рецептом приготування якої ведучий охоче поділився.

Інгредієнти:

  • м'ясо свинини – 3,5 кг
  • лавровий лист – 6-7 шт.
  • сухий базилік – 1,5 ч.л.
  • розмарин – 1,5 ч.л.
  • коріандр мелений – 1,5-2 ч.л.
  • паприка сушена – 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • часник гранульований – 2 ч.л.
  • мускатний горіх – щіпка
  • кориця – щіпка
  • сіль – 1,5 ст.л.
  • мед
Реклама

1. Беремо м'ясо свинини вагою 3,5 кілограма (м'ясо може бути з стегна, або шийної частини) і робимо проколи по всьому периметру шматка м'яса ножем в півтора-два сантиметри в діаметрі. Потім м'ясо відкладаємо і беремося за приготування суміші спецій для маринування.

Читайте також:

2. Беремо лавровий лист, сухий базилік, розмарин, мелений коріандр, паприку сушену, чорний перець, також мелений, часник гранульований. Обов'язково додаємо дрібку меленого мускатного горіха і кориці. Це додасть смаку виразності і пряного аромату. Але, треба дивитися, щоб не переборщити. Горіха і кориці потрібно зовсім небагато. Далі додаємо півтори столові ложки солі і все разом ретельно перемішуємо.

Реклама

Потім добре змащуємо шматок м'яса сумішшю спецій. Треба не забути про отвори, в них також повинні потрапити приправи. Потім залишаємо заправлене м'ясо на ніч, а ще краще на добу в холодильник маринуватися. Після такої витримки м'ясо готове до запікання.

Буженина в духовці
Буженина в духовці / Фото: Depositphotos

3. Перед запіканням змащуємо м'ясо оливковою олією (просто руками). Перші 20 хвилин запікаємо при температурі 200 градусів. Потім – півтори-дві години (в залежності від режиму вашої духовки) при температурі 150-160 градусів.

Реклама

Якщо Ви любите більш пікантний смак і хрустку скоринку, можна в склянці змішати столову ложку меду і чайну ложку гірчиці і змастити цією сумішшю м'ясо після запікання. І поставити на 5-10 хвилин на "гриль". Те, що потрібно, щоб розговітися після тривалого посту.

Рецепт буженини в розсолі – дивіться відео:

Тим часом ми з'ясували, як прикрасити паску на Великдень: безпрограшні варіанти декору.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Сольник зірки
TVORCHI
17 вересня / 19:00
5 головних концертів вересня
Принц Гаррі та Меган Маркл на обкладинці Time
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Похід до басейну за 10 тис. гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Скільки коштує подорож у Лондон
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти