I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Соковита і ароматна буженина на Великдень: рецепт Максима Сікори

У родині телеведучого дружина Наталя готує буженину на святковий стіл

На Великдень в кожній родині готують свої коронні страви з м'яса, якими на святковому столі будуть пригощатися всі члени сім'ї. Так, в родині телеведучого Максима Сікори дружина Наталя готує соковиту і ароматну буженину, рецептом приготування якої ведучий охоче поділився.

Інгредієнти:

Реклама
  • м'ясо свинини – 3,5 кг
  • лавровий лист – 6-7 шт.
  • сухий базилік – 1,5 ч.л.
  • розмарин – 1,5 ч.л.
  • коріандр мелений – 1,5-2 ч.л.
  • паприка сушена – 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • часник гранульований – 2 ч.л.
  • мускатний горіх – щіпка
  • кориця – щіпка
  • сіль – 1,5 ст.л.
  • мед

1. Беремо м'ясо свинини вагою 3,5 кілограма (м'ясо може бути з стегна, або шийної частини) і робимо проколи по всьому периметру шматка м'яса ножем в півтора-два сантиметри в діаметрі. Потім м'ясо відкладаємо і беремося за приготування суміші спецій для маринування.

Читайте також:
Запечене м'ясо на Великодень

2. Беремо лавровий лист, сухий базилік, розмарин, мелений коріандр, паприку сушену, чорний перець, також мелений, часник гранульований. Обов'язково додаємо дрібку меленого мускатного горіха і кориці. Це додасть смаку виразності і пряного аромату. Але, треба дивитися, щоб не переборщити. Горіха і кориці потрібно зовсім небагато. Далі додаємо півтори столові ложки солі і все разом ретельно перемішуємо.

Реклама

Потім добре змащуємо шматок м'яса сумішшю спецій. Треба не забути про отвори, в них також повинні потрапити приправи. Потім залишаємо заправлене м'ясо на ніч, а ще краще на добу в холодильник маринуватися. Після такої витримки м'ясо готове до запікання.

Буженина в духовці
Буженина в духовці

3. Перед запіканням змащуємо м'ясо оливковою олією (просто руками). Перші 20 хвилин запікаємо при температурі 200 градусів. Потім – півтори-дві години (в залежності від режиму вашої духовки) при температурі 150-160 градусів.

Реклама

Якщо Ви любите більш пікантний смак і хрустку скоринку, можна в склянці змішати столову ложку меду і чайну ложку гірчиці і змастити цією сумішшю м'ясо після запікання. І поставити на 5-10 хвилин на "гриль". Те, що потрібно, щоб розговітися після тривалого посту.

Рецепт буженини в розсолі – дивіться відео:

Тим часом ми з'ясували, як прикрасити паску на Великдень: безпрограшні варіанти декору.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти