Головна Сьогодні

Шість причин додати корицю в свій раціон цієї осені

Кориця – спеція, яка повинна бути на кожній кухні

Кориця – це пряність, яку роблять із внутрішньої кори дерева кориці. Смужки кори сушать до тих пір, поки вони не згорнуться в рулони, відомі як палички кориці. Потім їх можуть подрібнити в порошок або перетворити на екстракт.

Але кориця – не лише приємна ароматична добавка. Вона має потужні антибактеріальні, антиоксидантні та протизапальні властивості.

Кориця знімає нудоту

Кориця знімає запалення
Кориця знімає запалення
Фото: Depositphotos

Кориця благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт і нормалізує його роботу. Щоб позбутися від нудоти за допомогою кориці, потрібно додати паличку прянощі в чай або в інший напій (крім алкогольних).

Кориця містить антиоксиданти

Кориця багата антиоксидантами, такими як поліфеноли. Вони захищають ваш організм від окислювального пошкодження, викликаного вільними радикалами, що сприяють швидкому старінню.

Кориця має протизастудні властивості

Кориця зміцнює імунітет
Кориця зміцнює імунітет
Фото: freepik.com

Завдяки дубильним речовинам, залізу, калію, фосфору і цинку в складі, пряність допомагає виробляти антитіла до більшості сезонних вірусних захворювань. Ще в давні часи саме корицею лікували кашель, тонзиліт і нежить.

Дивіться відео, як впливають прянощі на здоров'я людини:

Кориця підтримує правильний метаболізм

Вживання кориці змушує організм набагато інтенсивніше спалювати жир – це підтвердило нове дослідження вчених з Мічиганського університету, США. Вони встановили, що альдегід, який міститься у відомій прянощі, підвищує жировий метаболізм на генетичному рівні.

Кориця покращує роботу мозку

Кориця корисна для профілактики хвороби Паркінсона
Кориця корисна для профілактики хвороби Паркінсона
Фото: freepik.com

Кориця нормалізує тиск, розширює судини, тонізує. Крім того, вона сприяє концентрації уваги.

Вчені пов'язують корицю з поліпшенням функцій мозку. Дослідження на тваринах, опубліковане в Журналі нейроімунної фармакології, показало, що кориця може бути корисною для людей з хворобою Паркінсона.

Кориця захищає від шкідливих грибків

Дослідження Університету Західної Англії в Великобританії показало, що олія кориці пошкоджує клітинну мембрану дріжджів. При цьому вона запобігає утворенню псевдогіфів, ниткоподібних структур, що використовуються дріжджами для поглинання поживних речовин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка пряність повинна бути на кожній кухні, а також повідомляли, які спеції корисні для зміцнення імунітету.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти