I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Сезон спаржі: як її вирощують і чому вона така дорога

Спаржа – дуже корисна рослина, адже містить велику кількість мікроелементів і вітамінів
Сезон спаржі
Сезон спаржі / Фото: Pexels

В Україні сезон спаржі. Вона продовжує завойовувати серця українців. І якщо раніше аспарагус привозили тільки з-за кордону, то тепер його вирощують і в Україні. Правда, коштує він досі недешево – понад 300 гривень за кілограм. Чому кусається ціна і що можна приготувати зі спаржі, дізнавалася ведуча Юлія Галушка в ефірі програми "Сьогодні. Ранок. Вихідний".

Ведуча Юлія Галушка
Ведуча Юлія Галушка / Фото: прес-служба телеканалу "Україна"

Реклама

Чим корисна спаржа

Спаржа – дуже корисна рослина, адже містить велику кількість мікроелементів і вітамінів. У ній велика кількість корисних вітамінів групи А, С, Е. Мінералів – калій, кальцій, магній, фосфор, цинк, а також білки і клітковину – вона нормалізує роботу кишечника і зміцнює серце. А ще – фолієву кислоту, яка знижує ризик розвитку депресії і зміцнює нервову систему.

Чому спаржа така дорога

Реклама

Агроном Юрій Белалов каже, що спаржа – багаторічна культура, яка може плодоносити від 8 до 20 років. Але перші плоди спаржа дає тільки через кілька років після посадки. У сезон, який триватиме до 2 місяців, урожай збирають кілька разів на день і тільки вручну.

За словами експерта, спаржа така дорога в Україні, тому що про неї мало хто знає. Крім того, сезон спаржі короткий, тому всі поспішають поласувати нею.

Реклама

Як приготувати гарнір зі спаржі: рецепт

Знадобитися :

  • Спаржа – 200 гр
  • Яйце – 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр
  • Вершки – 50 гр
  • Петрушка
  1. Промити спаржу, відрізати тверду частину й очистити стебла. Покласти в розпечену сковорідку і додати трохи води або бульйону і закрити кришкою, щоб спаржа була м'якшою.
  2. Для соусу необхідно в масло протерти через сито яєчні жовтки, додаємо туди сік половини лимона, 50 мл вершків, сіль, перець.
  3. Викладаємо спаржу, поверх неї соус, і ще зверху рубаний білок із зеленню.

Що ще можна приготувати зі спаржі і кому її їсти категорично не можна – дивіться детальніше в сюжеті:

Тим часом ми з'ясували, як правильно мити овочі і зелень.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти