Головна Сьогодні

Секретний інгредієнт, який перетворить смак томатного соусу до пасти

Це продукт можна знайти в відділі азіатської їжі

Томатний соус з пряними травами і спеціями – основа багатьох страв італійської кухні. Його використовують для приготування пасти, м'яса, птиці та риби. Але іноді порція домашнього томатного соусу в холодильнику просто псується. А все тому, що з часом він приїдається і здається занадто прісним. Але є хороша новина: існує секретний інгредієнт, який допоможе зробити смак домашнього томатного соусу яскравіше.

Чому варто додати рибний соус

Рибний соус містить природний глутамат натрію
Рибний соус містить природний глутамат натрію
Фото: Depositphotos

Рибний соус – це напівпрозора рідина червонувато-золотистого кольору з насиченим смаком і специфічним ароматом. Він виготовляється з ферментованої риби; найчастіше це анчоуси. Ним приправляють готові страви, використовують в маринадах і як інгредієнт для складових соусів азіатської кухні.

В томатному соусі рибний особливо гарний, тому що здатний надати йому яскраво виражений м'ясний смак без єдиного шматочка м'яса. Такий ефект досягається завдяки природному змістом глутамату натрію. Звичайно, якщо ви готуєте страву для вегетаріанця або вегана, вам потрібно попередити їх, що ви додали рибний соус. Секретний інгредієнт може зробити рецепт непридатним для них.

Якщо ви не хочете використовувати рибний соус, візьміть витриманий сир пармезан як підсилювач смаку. Також підійдуть консервовані анчоуси або анчоуси в банках. Просто додайте їх в сковороду разом з цибулею і часником.

Використовуйте рибний соус правильно

Томатний соус до пасти
Томатний соус до пасти
Фото: Depositphotos

Перш ніж використовувати рибний соус, потрібно уточнити один важливий момент. Якщо ви додасте його в томатний соус безпосередньо перед подачею на стіл, він буде мати занадто виражений рибний смак. Тому влийте чайну ложку і готуйте 10-15 хвилин, щоб все зайве випарувалось.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Не бачите різниці? Продовжуйте додавати коричневу рідину поступово, щоб отримати бажаний смак. Але багато вам не знадобиться. Для двох літрів томатного соусу буде достатньо столової ложки рибного.

Як вибрати рибний соус

Шукайте рибні соуси, в яких немає непотрібних інгредієнтів, щоб замаскувати смак або запах. Хороший продукт складається всього з двох компонентів: анчоусів і солі. У неякісних рибних соусах можуть використовувати цукор або спеції.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити домашній кетчуп з томатного соку, а також ділилися рецептом соусу теріякі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти