Дієтолог проєкту "Зважені та щасливі" Світлана Фус ділиться простим рецептом смачного салату з гарбузом, кіноа і шпинатом. Дізнайтеся, як приготувати легку і корисну страву на обід або вечерю.
Що приготувати з гарбуза, дивіться в сюжеті:
Глядачі продовжують стежити за долею учасників шоу "Зважені та щасливі", а також записувати корисні рецепти від Світлани Фус. Сьогодні пропонуємо приготувати ситний, смачний і корисний салат. Його можна подати як гарнір або як самостійну страву. Салат відмінно підійде як обід з доповненням білкової страви.
Салат з гарбузом і кіноа
Інгредієнти:
- кіноа – 100 гр.
- вода – 200 мл;
- гарбуз – 250 гр;
- шпинат свіжий – 1 упаковка;
- кедрові горіхи – 1 жменя;
- пармезан – 50 гр;
Соус:
- оливкова олія – 1 ст. л .;
- лимонний сік – 1 ст. л .;
- мед рідкий – 1 ч. л .;
- сіль за смаком;
- перець – за смаком;
- бальзамічний соус – 1 ч. л .;
Спосіб приготування:
- Гарбуз почистити, розрізати на шматки і випікати в добре розігрітій духовці при 200 С 25 – 30 хвилин.
- Кіноа відварити відповідно до інструкції на упаковці, попередньо замочивши.
- Обсмажити на сухій сковороді кедрові горіхи.
- Листя шпинату помити, просушити.
Для соусу: вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, мед, сіль, перець і перемішати.
Змішати листя шпинату, гарбуз, нарізаний кубиками, і кіноа. Додати смажені горіхи і пармезан (будь-який твердий). Заправити салат і прикрасити бальзамічним соусом.
Нещодавно ми розповідали, як спекти заливний пиріг з капустою і курячим філе.