Салат з креветками і авокадо на Новий рік сподобається любителям ресторанної класики. Гармонійне поєднання інгредієнтів не приглушує, а підкреслює делікатний смак креветок.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:
Салат з креветок і авокадо на Новий рік
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 182 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г креветок (розморожених)
- 1 авокадо
- 6 перепелиних яєць
- 1 огірок
- Листя салату
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- 1 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. оливкової олії
Спосіб приготування:
- Очищені креветки підрум'яньте на добре розігрітій сковороді з додаванням 1 ст. л. олії.
- Яйця відварити і очистіть. М'якоть авокадо наріжте невеликими кубиками, огірок – тонкими кільцями.
- Викладіть на блюдо листя салату, потім розкладіть скибочки огірка, кубики авокадо, половинки перепелиних яєць і підсмажені креветки.
- Полийте салат заправкою з лимонного соку, оливкової олії, що залишилася, солі і перцю.
Як зробити оригінальну заправку для салату
Інгредієнти:
- 1/4 склянки діжонської гірчиці
- 1/4 склянки рідкого меду
- 1/4 склянки яблучного оцту
- 1/4 чашки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки чорного перцю
Спосіб приготування:
Змішати всі інгредієнти в банці з кришкою і добре потрясти. Поставити до холодильника мінімум на півгодини перед подачею.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати теплий салат з креветок від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом легкого салату з креветок і авокадо.