Класичний салат Цезар – це хрусткий салат романо, куряче філе, яке тане в роті і, звичайно ж, знаменита яєчно-часникова заправка. Його приготування не вимагає великих зусиль і не займає багато часу. Але результат вражає як на смак, так і на вигляд.
Салат Цезар з куркою
Складові:
- 4 курячих філе
- великий пучок салату романо
- 7 шматків білого або сірого хліба
- 30 г пармезану
- 50 мл соєвого соусу
Для заправки:
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- 2 столові ложки соку лимона
- 0,5 чайної ложки гірчиці діжонської
- 5 філе анчоусів
- 180 мл оливкової олії
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Куряче філе відбити, залити соєвим соусом і залишити на 15-30 хвилин.
- Помити і обсушити салатні листя, пошматувати у велику салатницю.
- Порізати хліб на рівні кубиків розміром в 1,5-2 см. Обсмажити в сковорідці на оливковій олії до хрусткого стану. Остудити, викласти до листя салату.
- Для приготування соусу необхідно збити всі інгредієнти (крім оливкової олії) в блендері до отримання однорідної маси. Потім слід поступово додати оливкову олію, продовжуючи збивати, поки соус не загусне.
- Додати заправку до салату і перемішати. Викласти на тарілки.
- Куряче філе посмажити на сковорідці гриль до повної готовності, нарізати і покласти зверху на зелень. Останній штрих – посипати все тертим сиром.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом ролу з салатом Цезар. Ми також писали, як приготувати салат з креветками і авокадо.
Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою гриль: