Домашні шоколадні маффіни з кремом з вершкового сиру – це дуже смачно! Сир в рецепті можна замінити некислим пастоподібним сиром.
Мармурові шоколадні капкейки
Інгредієнти:
Для крему:
- 230 г вершкового сиру
- 1 яйце
- 65 г цукрової пудри
Для маффінів:
- 200 г борошна
- 200 г цукрової пудри
- 15 г ванільного цукру
- 30 г какао-порошку
- 1 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
- 240 мл води
- 80 мл вершкового масла
- 1 ч.л. столового оцту
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для 12-ти кексів: змастіть маслом і застеліть паперовими вкладишами.
- Приготуйте крем: добре збийте сир, яйце і цукрову пудру.
- Для тесту підготуйте дві миски. У першій змішайте борошно, цукор, какао, соду і сіль. У другій – воду, масло, оцет.
- У борошні зробіть воронку, поступово влийте рідкі інгредієнти і перемішайте до повного розчинення.
- Розподіліть тісто по 12-ти формах і ложкою влийте в центр кожного маффіну крем.
- Випікайте близько 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірте зубочисткою. Злегка остудіть і подавайте.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як приготувати кекс з манго і вівсяними пластівцями. Ми також розповідали, як спекти мармуровий кекс від Олексія Суханова. Крім того, ми ділились рецептом швидкого шоколадного кексу в мікрохвильовці.
Дивіться відео, як приготувати морквяно-апельсиновий пиріг: