I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

З перчинкою: три гарячі страви для холодного осіннього дня

Рецепти смачних і незвичайних сезонних страв

Прянощі, що зміцнюють імунітет в холодний сезон – ідеальна основа для кулінарних експериментів. Спробуємо запропонувати провідні ролі в нашому варіанті осіннього меню імбиру, перцю чилі та часнику.

Пряний суп з нуту з часником і кінзою

Реклама

Суп-пюре з гороха нут
Суп-пюре з гороха нут

Із нуту роблять хумус, додають його в салати і плов. Ми радимо зробити з турецького гороху гарячий суп-пюре з пікантною заправкою.

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 склянки сухого нуту (турецького гороху)
  • 2 л овочевого бульйону
  • Великий пучок кінзи
  • 1 маленька головка часнику
  • 2 гострих перчика чилі
  • По 2 ч.л. насіння зіри і коріандру
  • 2 ч. л. запашного перцю горошком
  • Сік і цедра 1 лайма
  • 2 ст. л. топленого масла
  • 100 г жирної сметани
  • 100 г натурального йогурту
  • Сіль, чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Залити горох великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Потім воду злити, залити горох бульйоном, довести до кипіння, варити до м'якості, 1-1,5 години.
  2. Готовий нут злегка остудити, дві склянки бульйону відлити у великій сотейник, поставити на слабкий вогонь.
  3. Перелити бульйон разом з нутом в блендер, додати подрібнені стебла кінзи і частина листя, збити до однорідності.
  4. Часник подрібнити. Чилі очистити від насіння, один стручок для подачі нарізати тонкими півкільцями, другий подрібнити.
  5. Розігріти сковороду, насипати в неї зиру, коріандр і запашний перець, обсмажувати, струшуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини.
  6. Додати масло, подрібнений чилі і часник, готувати 3 хвилини.
  7. Перекласти вміст сковорідки в сотейник з бульйоном, готувати 20 хвилин. Потім влити основну масу супу з блендера, приправити сіллю і перцем; прогріти, але не кип'ятити.
  8. Для заправки в чистий блендер покласти подрібнене листя кінзи, сік і цедру лайма, холодну сметану і йогурт, збити до однорідності. Подавати гарячий суп із холодною заправкою.

Чилі кон карне з гарбузом

Реклама

У класичному рецепті ця страва готується з м'ясного фаршу, помідорів, гострого перцю, квасолі і кукурудзи. Ми пропонуємо осінній варіант чилі кон карне – з гарбузом.

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 банка червоної квасолі
  • 700 г томатів у власному соку
  • 450 г яловичого фаршу
  • 300 г гарбуза
  • 1 болгарський перець
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. тертого твердого сиру
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі
  • 4 пера зеленої цибулі
  • 1 ч. л. зіри
  • 1 ч. л. цукру
  • Сіль – за смаком

Дивіться відео, як прянощі впливают на здоров'я:

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз і перець нарізати кубиками. Часник дрібно порубати.
  2. Квасолю викласти в друшляк і промити під холодною водою. Дати рідині стекти.
  3. У великій сковороді розігріти оливкову олію, додати фарш і смажити, розбиваючи грудочки лопаткою, протягом 10 хвилин.
  4. Додати до фаршу гарбуз, перець, томати, часник і квасолю. Влити трохи води.
  5. Додати спеції, цукор, сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь і тушкувати на повільному вогні протягом 20-25 хвилин.
  6. Зняти чилі кон карне з вогню, розкласти по тарілках, посипати тертим сиром і дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Овочеве рагу з індичкою, імбиром та чилі

Рагу з імбиром
Рагу з імбиром

Це яскраве рагу ідеально для осені! Блюдо виходить дуже ситним і смачним, а за рахунок імбиру і соусу з перцем чилі воно відмінно зігріває в холодні дні.

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 цибулина
  • 600 г філе індички
  • 1 кг м'якоті гарбуза
  • 1 кг картоплі
  • 3 великих помідора
  • 4 ст.л. соусу з перцем чилі
  • 1 см кореня імбиру
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Обсмажити цибулю на рослинній олії до м'якості. Додати нарізане кубиками м'ясо, тушкувати, поки воно рівномірно не побіліє.
  2. Додати очищену і нарізану кубиками картоплю, готувати 5-7 хвилин під кришкою.
  3. Потім додати кубики гарбуза, тушкувати до майже повної готовності.
  4. За 5 хвилин до кінця приготування додати очищені від шкірки і нарізані кубиками помідори, соус, очищений тертий імбир, сіль і перець.
  5. Дати рагу трохи настоятися перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пряного салату з качкою і сливами, а також писали, як приготувати гарячі осінні супи.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти