I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Святвечір: готуємо оригінальні пісні страви

Експериментуємо з їжею, не порушуючи канонів

12 пісних страв, найголовніше з яких – кутя. Це все має стояти на столі на Святвечір. Але не обов'язково. Головне, щоб усі ваші страви були пісними. А якщо ці всі пісні страви знайдуть нові кулінарні рішення і подачу? Тоді і свято буде веселіше. Якщо ви думаєте над тим, що приготувати на Різдво, то нижче знайдете оригінальні рецепти. Традицій і канонів у цих стравах дотримано.

Пісні голубці з грибами

Реклама
Фото: instagram.com/postnaya_trapeza


Інгредієнти

  • 700 г – капуста білокачанна
  • 240 г – морква
  • 220 г – печериці
  • 200 г – рис
  • 140 г – томатна паста
  • 150 г – цибулина
  • перець, сіль і спеції за смаком
  • 80 г – олія


Спосіб приготування

  1. Невеликий качан молодої капусти опустити в каструлю з киплячою водою – він повинен зануритися в неї повністю, варити капусту близько 5-7хв.
  2. Остудити капусту і зрізати листя. Потовщення на листках відбити кухонним молоточком або зрізати.
  3. До напівготовності відварити рис. Гриби – дрібно нарізати і обсмажити в сковороді з олією.
  4. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити в сковороді на олії до м'якості, додати до них томатну пасту, перемішати і смажити ще 5 хв.
  5. Перемішати гриби з рисом і половиною обсмажених овочів, підсолити і поперчити – це начинка.
  6. Викладати начинку на капустяне листя і формувати голубці, складаючи листя конвертиками.
  7. Решту капустяного листя викласти на дно каструлі, де тушкуватимуться голубці, на них щільно один до одного викласти голубці.
  8. Викласти зверху зажарку з цибулі з морквою, яка залишилася, поперчити і посолити, влити воду або капустяний відвар, що залишився після варіння качана і готувати голубці на середньому вогні близько 15-20 хв до готовності.

Цвітна капуста в пісному клярі

Реклама
Фото: instagram.com/postnaya_trapeza


Інгредієнти

  • 500 г – цвітна капуста
  • олія – для смаження


Для пісного клярі

  • 100 мл – вода
  • 1 ст. л – крохмаль картопляний
  • 1 ст. л – олія
  • 70 г – борошно
  • сіль, мелений перець – за смаком
  • 0,5 ст. л – суміш трав


Спосіб приготування

Реклама
  1. Капусту помити і розібрати на суцвіття. Опустити в підсолений окріпу і проварити 3 хвилин. Потім злити воду і остудити.
  2. У глибоку миску влити воду кімнатної температури, всипати борошно. Розмішати, влити олію.
  3. Всипати картопляний крохмаль, розмішати вінчиком. Кляр посолити, поперчити, додати спеції.
  4. У фритюрниці (або каструлі) розігріти олію до кипіння. По черзі кожне суцвіття капусти занурити в кляр і обсмажити у фритюрі 2-3 хвилин до золотистого кольору.
  5. Готову капусту викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  6. Прикрасити зеленню.

Шашлички з печериць

Фото: instagram.com/postnaya_trapeza

Інгредієнти

  • 400 г – печериці
  • 1 ст. л – масло оливкове
  • 3 ст. л – соєвий соус
  • 0.5 ч. л – перець червоний солодкий мелений
  • 1 зуб. – часник


Спосіб приготування

  1. Замочити шпажки у воді.
  2. Печериці помити. Часник дрібно порізати.
  3. У пакет скласти печериці, часник. Додати соєвий соус, оливкову олію і паприку. Пакет закрити. Добре струсити, щоб усі інгредієнти перемішалися. Залишити маринуватися хвилин на 30.
  4. Нанизати гриби на шпажки, випікати за температури 200 градусів.

Вареники з грибами

Фото: instagram.com/postnaya_trapeza



Інгредієнти

  • 2 – склянки борошна
  • ¼ склянки – окропу
  • 4 ст. л – олії
  • 30 г – сухих білих грибів
  • 1 стакан – крутий гречаної каші або відвареного рису
  • 1 – цибулина
  • лаврове листя, перець горошком, петрушка, сіль – за смаком

Спосіб приготування

  1. В олію налити окріп, всипати борошно і швидко замісити тісто, добре розім'яти його руками, а потім розкачати його в дуже тонкий пласт.
  2. Для приготування начинки гриби відварити у воді. Відвар злити в окремий посуд, а гриби дрібно порубати, обсмажити з цибулею на олії, перемішати з кашею і добре розім'яти в однорідну масу.
  3. Розкачане тісто нарізати невеликими квадратиками або вирізати склянкою кружечки, покласти на кожен шматочок начинку і зліпити вареники.
  4. Деко або сковорідку змастити олією, укласти на неї вареники і запекти на помірному вогні 15-20 хвилин.
  5. Потім покласти в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати прянощі та поставити в піч на 15 хвилин.

Булочки з кокосовою стружкою

Фото: instagram.com/postnaya_trapeza


Інгредієнти

  • 3 склянки – борошно пшеничне
  • 125 г – цукор
  • 10 г – ванільний цукор
  • 0,5 ч. л – сіль
  • 1 ч. л – дріжджі
  • 30 мл – олія
  • 50 г – кокосова стружка
  • 1 стакан – вода


Спосіб приготування

  1. У теплій воді розвести 50 г цукру, сіль, дріжджі, олію.
  2. Борошно просіяти. Поступово ввести борошно, замісити тісто. Прибрати на годину в тепле місце.
  3. Цукор, що залишився, змішати зі стружкою і столовою ложкою борошна.
  4. Тісто поділити на 2 частини, кожну розкачати в прямокутник.
  5. Змастити розкачане тісто злегка олією і посипати кокосовою стружкою, трохи залишити на присипку булочок перед випічкою.
  6. Скачати в рулет і розрізати на шайби по 5-6 см.
  7. Викласти булочки в форму, змастити олією і присипати стружкою.
  8. Залишити на 20 хвилин. Випікати за 200 градусів 20-25 хвилин до рум'яності.

Тут зібрані 5 рецептів десертів з яблук.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти