Різдвяні солодощі: 5 рецептів печива до свята

Готуємо смачне печиво на Різдво

Ну яке Різдво без солодощів? Адже цього дня заведено не тільки готувати ситні м'ясні страви, а й пригощати гостей і себе, звісно, смачною різдвяною випічкою. До вашої уваги 5 рецептів різдвяного печива – воно запашне і святкове.

Біскоті з апельсином і журавлиною

Фото: instagram.com/tasty_foood33

Інгредієнти:

  • 320 г борошна
  • 150 г цукру
  • 55 г вершкового масла (розтопити)
  • 3 шт. яйця
  • 2 ст. л апельсинового соку
  • 75 г мигдалю
  • 120 г журавлини сушеної
  • 1 ч. л розпушувача
  • 1 ч. л цедри апельсина
  • 0,5 ч. л кориці
  • дрібка солі

Спосіб приготування

  1. У чашу просіяти борошно, розпушувач і корицю. Додати цукор, перемішати до однорідності і відставити.
  2. Яйця розбити в іншу чашу, додати розтоплене вершкове масло, змішати віночком або міксером до однорідності.
  3. До яєчної суміші додати апельсиновий сік і цедру, перемішати.
  4. Влити суміш до борошна, змушують однорідне тісто.
  5. Додати журавлину, мигдаль і перемішати.
  6. Розділити тісто на 2 частини, сформувати "прямокутник" (приблизно: ширина 10, довжина 30, висота 2 см)
  7. Випікати 30-40 хвилин на режимі за 160 градусів до золотистої скоринки.
  8. Після остудити і нарізати на брусочки (товщина 1,5-2 см).
  9. Випікати ще 5-7 хвилин за 180 градусівх до золотистої скоринки.

Читайте також:

Базельські пряники

Фото: instagram.com/maria.kitchen/

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • ⠀ 135 г меду
  • ⠀ 50 г цукру
  • ⠀ 50 г мигдалю
  • ⠀ 50 г цукатів
  • ⠀ 1 ст. л. лимонної цедри
  • ⠀ 1/3 ч. л. розпушувача
  • ⠀ 30-60 мл кірша
  • ⠀ по дрібці кориці, гвоздики, мускатного горіха

⠀ Для глазурі:

  • ⠀ цукрова пудра
  • ⠀ вода або кірш

Спосіб приготування

  1. Горіхи порубати ножем. Цукати дрібно нарізати.
  2. Мед змішати з цукром і спеціями, прогріти, щоб цукор встиг розчинитися. Змішати з горіхами, цукатами і кіршем.
  3. Додати борошно, цедру і розпушувач. Замісити тісто.
  4. Розкачати тісто на пергаменті. Нарізати, щоб вийшли ромби. Накрити і залишити на ніч (за кімнатної температуриі).
  5. Випікати пряники за 200 градусів 12-15 хвилин (залежить від товщини пряників). Дати охолонути.
  6. Для глазурі змішати цукрову пудру з водою або кіршем. Змастити пряники. Коли глазур охолоне, прибрати в бляшанку і залишити в прохолодному місці на кілька днів.

Читайте також:

Шоколадне печиво з арахісом "Ялинки"

Фото: instagram.com/iuliiakazakova1602

Інгредієнти:

  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 130 г борошна
  • 50 г смаженого очищеного арахісу
  • 0,5 ч. л. кориці
  • ванілін на кінчику ножа
  • 30 г какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

Додатково:

  • 50 г обсмаженого подрібненого арахісу
  • 30 г шоколаду (розтопити і додати кілька крапель олії)

Спосіб приготування

  1. Обсмажений очищений арахіс подрібнити при за допомогою блендера, але не в борошно.
  2. Змішати борошно, розпушувач і какао-порошок.
  3. Міксером збити м'яке вершкове масло з цукром і дрібкою солі. Не перестаючи збивати, додати яйце. Збити до однорідності.
  4. Частинами ввести суху суміш корицю і ванілін. Перемішати. Тісто трохи липке, але не забивайте його борошном.
  5. Зберіть в кулю, загорніть в плівку і приберіть мінімум на годину в холодильник. Тісто обов'язково потрібно добре охолодити.
  6. Охолоджене тісто розділити на дві частини. Другу приберіть в холодильник.
  7. Тісто розкачати на присипаній борошном поверхні. Вирізати ялинки.
  8. Так само зробити з другою частиною тіста. Заготовки викласти на застелене пергаментом деко.
  9. Випікати в розігрітій до 180 градусів печі 10 хв.
  10. Готове печиво остудити. Половину печива покрити розтопленим шоколадом. Зручно це робити пензликом.
  11. Посипати покриту шоколадом поверхню подрібненим арахісом.

Імбирне печиво

/ Фото: freepik.com

Інгредієнти:

  • 125 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 125 мл меду
  • 1 жовток
  • 375 г борошна
  • 1 склянка цукрової пудри
  • Сік 1 лимона
  • 1 ч. л. сухого імбиру
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 1/2 меленої гвоздики
  • 1 ч. л. соди
  • Кондитерські фарби, посипка, драже – для декору

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло з цукром. Додайте мед, жовток і ще раз гарненько збийте. Всипте борошно, прянощі і соду. Замісити тісто і поставте в холодильник на годину.
  2. Розкачайте на аркуші пергаментного паперу охолоджене тісто і виріжте чоловічків. Обережно перенесіть папір з чоловічками на деко.
  3. Випікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 ° С. Дайте печінкою охолонути.
  4. Приготуйте глазур. З'єднайте цукрову пудру з лимонним соком і добре перемішайте.
  5. Розділіть глазур на кілька мисочок, в кожну додайте по краплі кондитерських фарб.
  6. Відріжте куточок у одноразового пакета, закладіть в пакет глазур і видавлюйте її, прикрашаючи печиво. Поки глазур не застигла, присипте її драже.

Читайте також:

Різдвяне печиво горіхове

Печиво з грецькими горіхами
Печиво з грецькими горіхами / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г масла
  • Сіль
  • 1 крапля мигдального екстракту
  • Кориця
  • Ваніль
  • Імбир
  • Кардамон
  • 75 г мелених волоських горіхів
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішати разом з цукром, сіллю і прянощами. Додати нарізане кубиками холодне масло і розтерти руками або збити в комбайні.
  2. Додати мелені горіхи, яйце і замісити тісто. Поставити його в холодильник мінімум на півгодини. Розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною близько 5 мм. Вирізати за допомогою формочок печиво.
  3. Викласти на застелене пергаментом деко і випікати при 180 ºС протягом 10-15 хвилин.
  4. Готове печиво остудити, прикрасити шоколадною глазур'ю і половинками волоських горіхів.

Тут зібрано рецепти різдвяних страв для романтичної вечері.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Спецтема
Дорожче просто не знайдеш
Найдорожчий фітнес-центр
За що такі гроші?
Зворотній відлік
12
дній
04
годин
39
хвилин
12
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як зібрати валізу у відпустку за 10 хвилин
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти