I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рецепти страв з чорноплідної горобини: готуємо наливки, компот і пиріг

Аронія достигає у вересні і жовтні

Чорноплідна горобина по-іншому називають аронією. Це соковита і смачна ягода з солодкуватим і дещо терпким смаком.

Дивіться відео, якими ягодами ласувати восени і взимку:

Реклама

Горобина багата на вітамін С, каротин, а також калій та інші корисні мікроелементи. Вживання черноплодки у свіжому вигляді показано за проявів анемії та авітамінозу. Найчастіше з горобини готують різні настоянки і випічку.

Настоянка з горобини з вишневим листом

Реклама

juice-1590409_960_720

Из рябины делают настойки
Фото: Pixabay

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Складові:

  • 2 склянки чорноплідної горобини
  • 400 г цукру
  • 1 л горілки
  • 2 л води
  • 2 ст. ложки лимонної кислоти
  • Трохи вишневих листя

Спосіб приготування:

  1. Гарненько вимийте горобину і просушіть її. Потім ретельно потовчіть ягоди і змішайте їх з вишневим листям.
  2. Налийте в каструлю води і закип'ятіть її. Після цього опустіть туди суміш з горобини і листя. Варіть ягоди близько чверті години.
  3. Потім зніміть їх з плити й охолодіть. Обов'язково процідіть заготовку, що вийшла, через марлю. Тепер потрібно додати до відвару горілку, цукор і лимонну кислоту.
  4. Перемішайте отриману суміш до повного розчинення цукру, розлийте її по пляшках і приберіть на 7-10 днів в темне прохолодне місце.
  5. Після завершення зазначеного терміну настоянка буде готова до вживання. До речі, вона дуже добре впливає на травлення.

Читайте також:

Настоянка чорноплідної горобини на горілці

depositphotos_2015_696898

Рябиновая настойка
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 2 склянки чорноплідної горобини
  • 2 склянки коньяку
  • 1 ст. ложка меду
  • 2 ст. ложки дубового лубу

Спосіб приготування:

  1. Рецепт дуже простий. Спочатку залийте коньяком горобину а потім додайте туди ж мед і луб.
  2. Розлийте по пляшках суміш і настоюйте її в прохолодному місці приблизно 2,5-3 місяці.

Пиріг з горобиною і яблуками

Тертый пирог с ягодами
Тертый пирог с ягодами

Терпкий смак чорноплодки прекрасно поєднується з пісочним тістом.

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 300 г якісного маргарину чивершкового масла
  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 2 ч. ложки соди
  • 2 ч. ложки свіжовичавленого соку лимона
  • 2 яблука і 2 склянки цукру
  • стакан чорноплідної горобини
  • 1 ч. ложка ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Спочатку розпочніть приготування тіста Візьміть борошно, просійте його і перемішайте з невеликою кількістю цукру і содою.
  2. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб воно було м'яким, покладіть в глибоку миску. Перетріть масло з борошняної сумішшю до отримання однорідної маси.
  3. Після цього ретельно переберіть ягоди горобини на предмет гілочок і промийте їх. Покладіть горобину на друшляк і дочекайтеся, поки вода повністю стече.
  4. Висушіть її, потовчіть і змішайте з цукром. Вимийте і почистіть яблука, обов'язково видаливши серцевину.
  5. Поріжте їх на тоненькі скибочки і збризніть соком лимона. На наступному етапі приготування покладіть до яблук горобине пюре і ванільний цукор.
  6. Гарненько все перемішайте. Підготуйте форму для пирога – вистелити її пекарським папером. Не забудьте змастити її маслом.
  7. Покладіть у форму 2/3 тіста і розрівняйте його. Потім викладіть начинку і прикрийте її тістом, що залишилося.
  8. Духовку розігрійте до 180 ° С і випікайте пиріг приблизно 40 хвилин до утворення скоринки золотистого кольору.

Компот з чорноплідної горобини і яблук на зиму

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 150 г аронії
  • 5 ст. л. цукру
  • 5 солодких яблук

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити і нарізати часточками, горобину помити і зняти з гілочок.
  2. Скласти яблука і горобину в банку, залити окропом, накрити блюдцем і залишити на 10 хвилин.
  3. Через 10 хвилин воду злити в рондель, довести до кипіння, додати цукор.
  4. Залити гарячим сиропом ягоду, закрити кришкою, перевернути банку догори дном, накрити пледом і залишити в такому вигляді до повного охолодження.
  5. Зберігати компот з яблук і горобини в сухому темному місці.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами заготовок з калини. "Сьогодні" також розповідали про користь шипшини.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти