Запечена картопля в духовці – чудовий гарнір, який ідеально підходить до овочів, м'яса або риби. Її можна подавати і як гарячу закуску.
Печену картоплю можна готувати з різними приправами, сиром, зеленню, маслом, сметаною. Ми пропонуємо наповнити її сумішшю вершкового масла, пармезану, зелені та прянощів.
Картопля в духовці з часником і зеленню
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 99 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 10 середніх картоплин
- 25 г вершкового масла
- 4 ст. л. сметани
- 50 г пармезану
- 4 зубчики часнику або 1 ч. л. сушеного
- Сіль, суміш перців – за смаком
- Мелена паприка – 0,5 ч. л.
- Сушені трави – 0,5 ч. л.
- Свіжа зелень – 1 пучок
Спосіб приготування:
- Ретельно помити картоплю, викласти в каструлю і повністю залити водою. Додати трохи солі й варити на середньому вогні до напівготовності – близько 10 хвилин після закипання. Злити воду і дати картоплі охолонути.
- Натерти сир на дрібній тертці. Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати.
- В окремій посудині змішати сир і зелень із часником, олією, сметаною та прянощами. Ретельно перемішати до однорідності.
- Кожну картоплину зверху надрізати навхрест глибиною приблизно до половини картоплини. Потім взяти в руку і акуратно стиснути, щоб картоплина розкрилася. Покласти на шматочок фольги надрізом вгору. У надріз покласти 1 чайну ложку начинки й акуратно розподілити по всьому надрізу. Фольгу скріпити зверху.
- Викласти загорнуті у фольгу картоплини на деко і запікати в духовці при 190 °С 15-20 хвилин.
- Подавати зі свіжими овочами або слабосоленим оселедцем.
Корисна порада
У начинку можна додати підсмажений бекон.
Дивіться відео, як приготувати печену картоплю на мангалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як запекти картоплю шматочками в духовці у фользі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати картопляні крокети із сиром та грибами.