Морозиво на паличках – літній десерт, який люблять всі діти. Але магазинний фруктовий лід часто містить шкідливі барвники та ароматизатори.
Втім, вихід є – приготувати натуральне домашнє морозиво з ягід, бананів і фруктового соку. Такий десерт прекрасно освіжить в спеку.
Якщо у вас немає спеціальних формочок для морозива, візьміть пластикові стаканчики і дерев'яні палички.
Ягідно-фруктовий лід
Час приготування:
- 10 хвилин + час на заморожування
Калорійність:
- 79 ккал на 100 г
Складові:
- 1 стиглий банан
- 1 склянка (200 г) полуниці або інших ягід
- 100 г фруктового або ягідного соку
Спосіб приготування:
- Помийте, почистіть і поріжте на дрібні шматки банан і полуницю.
- Помістіть фрукти і ягоди в чашу блендера або миску.
- Подрібніть до однорідності.
- Отриману ягідну суміш розлийте в спеціальні формочки для морозива, вставте палички.
- Поставте форму з морозивом в морозилку на 2 години.
- Для того, щоб морозиво легше виймалося з форм – варто його на кілька секунд занурити в гарячу воду.
Корисна порада
Щоб структура морозива була максимально однорідною, протріть ягоди через сито. А якщо ягоди кислі, додайте ложку меду.
Дивіться відео, як вибрати безпечне фруктове морозиво:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом морозива з банана і шоколаду .