На Різдво прийнято готувати багато солодкої випічки . Це всілякі штрудели, кекси і печиво.
Дивіться відео, як приготувати вишневий пиріг:
Ми поділимося рецептом ароматного різдвяного печива з волоськими горіхами. Воно виходить дуже смачним, ніжним і розсипчастим.
Різдвяне печиво горіхове
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 553 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г борошна
- 100 г цукру
- 100 г масла
- Сіль
- 1 крапля мигдального екстракту
- Кориця
- Ваніль
- Імбир
- Кардамон
- 75 г мелених волоських горіхів
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Борошно змішати разом з цукром, сіллю і прянощами. Додати нарізане кубиками холодне масло і розтерти руками або збити в комбайні.
- Додати мелені горіхи, яйце і замісити тісто. Поставити його в холодильник мінімум на півгодини. Розкачати на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною близько 5 мм. Вирізати за допомогою формочок печиво.
- Викласти на застелене пергаментом деко і випікати при 180 ºС протягом 10-15 хвилин.
Як подавати різдвяне печиво
Готове печиво остудити, прикрасити шоколадною глазур'ю і половинками волоських горіхів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.