Великий піст в 2020 році розпочався 2 березня і закінчиться перед Великоднем – 18 квітня. Протягом 48 днів православним християнам не можна вживати м'ясо, птицю, яйця і молочні продукти. Рибу можна їсти лише в деякі дні.
Щоб урізноманітнити своє пісне меню і збагатити його вітамінами, приготуйте смачний салат з моркви і яблук за рецептом Юлії Висоцької. Він заправляється сумішшю оливкового масла, бальзамічного і яблучного оцту.
Салат з яблук і моркви
Час приготування:
- 35 хвилин
Калорійність:
- 516 ккал на порцію
Інгредієнти:
- Соковиті зелені яблука – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Салат – 1 пучок
- Соняшникове насіння – 50 г
- Горіхи волоські – 4 шт.
- Лимон – 1/2 шт.
- Кінза – 1 пучок
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль морська – 1 щіпка
Для заправки:
- Горіхове масло – 1 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. Л.
- Яблучний оцет – 1 ч. Л.
Спосіб приготування:
- Волоські горіхи злегка підсмажити на сухій сковороді або в духовці, а потім потовкти у ступці.
- З половинки лимона вичавити сік.
- Яблука і моркву натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком.
- Приготувати заправку, змішавши горіхове масло, бальзамічний і яблучний оцет.
- Листя салату з'єднати з яблуками, морквою і волоськими горіхами.
- Додати сіль, перець, заправку і все перемішати.
- Кінзу дрібно порубати.
- Посипати салат насінням і кінзою.
Порада від Юлії Висоцької
Салат беріть будь – корн, руколу і навіть шпинат! Насіння підійде і гарбузове.
Дивіться відео, як пост впливає на здоров'я:
Нагадаємо, раніше ми ділилися календарем харчування у Великий піст . "Сьогодні" також писали, що приготувати на сніданок в піст .