Ванільні сирники, просочені гарячим шоколадним соусом, за смаком нагадують ескімо. Ви можете подавати їх, доповнивши свіжими або замороженими ягодами і фруктами.
Сирники із шоколадним соусом
Складові:
Для сирників:
- 200 г сиру
- 1 велике яйце
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 1 ст.л. цукру (або за смаком)
- 2 ст.л. борошна
- розпушувач на кінчику ножа
- сіль за смаком
- соняшникова олія – для смаження
Для соусу:
- 50 г темного шоколаду
- 100 мл вершків
Рецепт приготування:
- Сир розім'яти виделкою, додати яйце, цукор і ванільний екстракт, перемішати.
- Борошно просіяти з розпушувачем і сіллю і додати до сирної маси, акуратно вмішати в сир. Тісто має бути м'яким, але відставати від стінок посуду. Прибрати тісто в холодильник на півгодини.
- Сковороду змастити маслом, нагріти. Мокрими руками сформувати сирники, обваляти їх у борошні і викласти на сковороду. Смажити сирники на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку.
- Для соусу шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. У каструлі підігріти вершки, не доводячи до кипіння. Шоколад зняти з вогню, поступово додати вершки, весь час розмішуючи, щоб домогтися гладкої консистенції.
- Подавати сирники гарячими разом з шоколадом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники на сніданок: