Головна Сьогодні

Рецепт сирної запіканки з яблуками і ваніллю

Яблука і сир прекрасно доповнюють один одного

Сирна запіканка з яблуками
Сирна запіканка з яблуками
Фото: Depositphotos

Сирна запіканка з яблуками – відмінний початок дня. Ви можете додати в тісто сирі шматочки яблук, а можете попередньо обсмажити їх у вершковому маслі з цукром і корицею.

Дивіться відео, як зробити солодкий яблучний хліб:

Сирна запіканка з яблуками

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 516 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. манки
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 500 г яблука
  • Панірувальні сухарі
  • Абрикосовий джем – кілька ложок

Спосіб приготування:

  1. Сир протріть через сито – так він стане ніжніше.
  2. Яєчні жовтки розітріть з цукром в світлу масу. Додайте в сир, перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте сіль і ванілін. Всипте манну крупу і добре перемішайте.
  3. Білки збийте в пишну піну і акуратно додайте в сирну масу, перемішуючи знизу вгору.
  4. Яблука промийте, за бажанням почистіть і наріжте тонкими скибочками.
  5. Форму для запікання змастіть маслом і присипте панірувальними сухарями. Викладіть половину сирної маси, частину нарізаних яблук, потім другу частину маси. Зверху розподіліть яблука, що залишилися.
  6. Готуйте в розігрітій до 180 °С духовці приблизно півгодини. За п'ять хвилин до готовності змажте яблука підігрітим абрикосовим джемом.

Як подавати запіканку

Сирну запіканку з яблуками можна їсти як теплою, так і холодною. Доповніть її сметаною, варенням або шматочками свіжої полуниці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з чорницею . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти