Сирна запіканка з яблуками – відмінний початок дня. Ви можете додати в тісто сирі шматочки яблук, а можете попередньо обсмажити їх у вершковому маслі з цукром і корицею.
Дивіться відео, як зробити солодкий яблучний хліб:
Сирна запіканка з яблуками
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 516 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 4 ст.л. вершкового масла
- 2 ст.л. манки
- Сіль – щіпка
- Ванілін – на кінчику ножа
Для начинки:
- 500 г яблука
- Панірувальні сухарі
- Абрикосовий джем – кілька ложок
Спосіб приготування:
- Сир протріть через сито – так він стане ніжніше.
- Яєчні жовтки розітріть з цукром в світлу масу. Додайте в сир, перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло, додайте сіль і ванілін. Всипте манну крупу і добре перемішайте.
- Білки збийте в пишну піну і акуратно додайте в сирну масу, перемішуючи знизу вгору.
- Яблука промийте, за бажанням почистіть і наріжте тонкими скибочками.
- Форму для запікання змастіть маслом і присипте панірувальними сухарями. Викладіть половину сирної маси, частину нарізаних яблук, потім другу частину маси. Зверху розподіліть яблука, що залишилися.
- Готуйте в розігрітій до 180 °С духовці приблизно півгодини. За п'ять хвилин до готовності змажте яблука підігрітим абрикосовим джемом.
Як подавати запіканку
Сирну запіканку з яблуками можна їсти як теплою, так і холодною. Доповніть її сметаною, варенням або шматочками свіжої полуниці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку з чорницею . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .