Суп для похмурої осінньої погоди – зігріє, наповнить ситними і смачними ароматами кухню, вгамує голод навіть невеликою порцією. Готувати сочевичний суп просто, і він відмінно урізноманітнює звичне меню.
Сочевичний суп з беконом
Інгредієнти:
- 2 склянки червоної сочевиці
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 1 банка помідорів у власному соку
- 2 моркви
- 1-2 стебла селери
- 200 г бекону або мисливських ковбасок плюс для подачі
- сіль, перець
- соняшникова олія
- 1-1,5 л овочевого бульйону
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Цибулю і часник чистимо, дрібно ріжемо, обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім додаємо нарізаний бекон, обсмажуємо.
- Моркву чистимо, ріжемо і відправляємо до каструлю до бекону з цибулею. Додаємо подрібнений сельдерей.Через 5-7 хвилин додаємо помідори (очищені від шкірки і нарізані), робимо вогонь менше і тушкуємо ще 10 хвилин.
- Додаємо сочевицю і овочевий бульйон, залишаємо на вогні до готовності сочевиці. Наприкінці додаємо спеції.
- Коли суп звариться, пюрируємо його за допомогою блендера. Подаємо разом з підсмаженим беконом або грінками.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-суп з білими грибами і часниковими грінками. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом зеленого супу з фрикадельками на овочевому бульйоні від Григорія Германа.
Дивіться відео про найдорожчі супи світу: